Røper hva faren mener han må bli bedre på

Harvey Elliott scorer og scorer på landslaget, men på klubblaget er det rom for forbedring - og det får han høre.

Fem mål og to målgivende pasninger er fangsten på de to siste kampene for Harvey Elliott for Englands U21-landslag. Det er halvparten av målpoengene han har oppnådd på 80 kamper for Liverpool. Etter kampen mot Nord-Irland på Goodison Park tirsdag, der han leverte to vakre scoringer, fikk han spørsmål om målpoengfangsten for de røde er noe han tenker på. 

– Det er noe jeg blir kritisert for og noe jeg må bli bedre på. Jeg må score og skape mer, spesielt i den litt mer fremskutte rollen jeg har for klubblaget, sier han ifølge Liverpool Echo

Denne sesongen er fangsten én målgivende pasning for klubblaget - den viktige assisten til Luis Diaz da et poeng ble reddet borte mot Luton. Utover det har det vært mye nesten for Elliott, som røper at han får høre det av sine egne når målene uteblir. 

– Det er mest faren min som kritiserer meg for mangelen på mål! Sosiale medier er sosiale medier. Der snur det fort, og du kan gå fra å være elsket til å bli hatet i løpet av noen minutter, sier han. 

Ikke for opptatt av det

Selv om Elliott gjerne skulle hatt noen flere målpoeng for klubblaget, er det langt fra å være en besettelse. I Jürgen Klopps lag er det stort sett angrepsspillerne som er sist og nest sist på ballen ved scoringer. Det hører også med til historien at han for øyeblikket blir brukt i noe som likner mer på en tierrolle på landslaget, mens han for Liverpool ofte er indreløper. 

– Det er ikke noe jeg fokuserer veldig mye på. Jeg lytter til de viktigste folkene rundt meg, som familien, trenerne og spillerne som forsøker å gjøre meg så god som mulig. Min far er nok min største kritiker. 

– Det finnes alltid ting jeg kan gjøre bedre, og han forsøker hele tiden å bidra til at jeg blir bedre. Det er derfor han er en så fanastisk pappa. Han ønsker meg alt godt. For min del handler det om å lytte og lære, sier midtbanespilleren.

Elliott håper scoringene på U21-landslaget bidrar til at han er mer klinisk neste gang han får sjansen foran mål for Liverpool. 

– Jeg har hatt noen sjanser der jeg skulle ha scoret, men det får man ikke alltid til. Nå tar jeg med meg selvtillit herfra inn i de neste kampene, der det blir vanskelig å få muligheten, men jeg er klar til å ta vare på dem. 

Ny frisparkskytter?

Et av de to målene på Goodison Park kom på et lekkert frispark som gikk rett i mål, og Elliott kunne vært en aktuell kandidat til å ta flere frispark for klubblaget også. Men også her er konkurransen har. 

– Jeg trener ikke så ofte på det, for jeg er ikke fast skytter for Liverpool. Jeg gjør det av og til fordi jeg har litt mer ansvar på dødballer for England. Men det er vanskelig å komme foran Trent i køen, og i tillegg har vi Dom Szoboszlai. Kanskje jeg er et sted i køen. Jeg skal i alle fall finne det ut nå!

Det at det hele skjedde på Goodison Park smakte nok ekstra godt for Elliott, som har vært Liverpool-supporter siden han var liten. Deler av publikum skal ha gitt den unge spilleren en liten pipekonsert før kampen, men det bryr han seg ikke særlig om. 

– Vi hadde fantastisk støtte her, og det har vi uansett hvor vi spiller. Goodison Park er en historisk arena som det var gøy å spille på. Hvis det var noen som buet så har jeg forståelse for det. Det er en del av fotballen. Jeg er bare fornøyd med å få seieren og å ta med godfølelsen inn i helgen.

15 mål og fire målgivende pasninger. Nå er Liverpool-spillerne i fyr og flamme også på landslaget

15 mål og fire målgivende pasninger. Nå er Liverpool-spillerne i fyr og flamme også på landslaget

Landslagssamlingen i november kan ha gitt verdifull selvtillit for mange av Liverpools spillere.

Innsikt 22.nov 12:26
Driblekongen Liverpool forsøkte å hente i 2018 herjer nå for Manchester City

Driblekongen Liverpool forsøkte å hente i 2018 herjer nå for Manchester City

Trent Alexander-Arnold må være på sitt aller beste for å stanse Jeremy Doku på lørdag.

Innsikt 21.nov 15:07