– Snakker jeg mer om hvor mye Salah har lært meg vil alle kjede seg

Harvey Elliott ble intervjuet etter at han ble matchvinner på Selhurst Park – og brukte tiden på å snakke om Salah.

Harvey Elliott har hatt en god sesong så langt, selv om han kun har startet åtte kamper i alle turneringer. Han har kommet inn som innbytter i tolv kamper, og hatt en stor innflytelse fra benken i flere av kampene.

På U21-laget skinner han og viser hvilken form han er i, og det virker som at han er en av de spillerne Jürgen Klopp snakker om når han sier at han har fått en tropp der spillerne forstår at de er viktige og har en avgjørende rolle selv om de ikke er i startoppstillingen. Klopp bruker også stort sett alle byttene sine – og igjen mot Crystal Palace ble det avgjørende.

Det var Harvey Elliott som ble tatt slik at Jordan Ayew fikk sitt andre gule kort, og det var Elliott som scoret vinnermålet ett minutt på overtid. Etter kampen ble han intervjuet av TNT Sports, ved siden av Mohamed Salah.

– Avslutningen min i dag bare oppsummerer hva jeg har lært av ham. Dersom jeg fortsetter med å snakke om hvor mye jeg har lært og hvilken påvirkning han har hatt på meg, vil alle kjede seg, sa Elliott.

Ifølge Opta er han med det den yngste innbytteren i Liverpools historie til å score et vinnermål på overtid i ligaen på bortebane. 20 år og 249 dager gammel.


– Helt siden jeg kom inn gjennom døren har han alltid stått ved min side, sett etter meg og det er bare en glede å kunne være på samme bane som en slik legende. Han fortjente å få det 200. målet sitt i dag. Det er ingen som jobber hardere enn ham, og det oppsummerer hvordan han er, sier Elliott.

Da Elliott var på lån i Blackburn i 2020/21-sesongen spilte han ute til høyresiden i angrepet, men dersom han skal spille i Liverpool er den posisjonen tatt av en bedre spiller som aldri er skadet. Det er kanskje en av grunnene til at han har blitt omskolert til være mer som en indreløper i dette Klopp-laget.

– Jeg presser ham litt ekstra

Reporteren snudde seg så mot Salah, som hadde scoret 1-1-målet – og sitt 200. Liverpool-mål i karrieren. Det har han gjort på 327 kamper.

– Det er fint å høre. Han er en god gutt, som lærer. Jeg prøver å presse ham litt ekstra i styrkerommet, og på øvelsene på trening. Bare gjøre noe ekstra, for uten hardt arbeid vil du ikke oppnå noe stort, sier han.

– Han har en god karakter, og jeg er sikker på at han kan bli mye bedre, men må bare legge ned arbeidet. Jeg er glad på hans vegne, og vil alltid støtte ham. Dersom han vil snakke, så er jeg er her. Noen ganger må du jobbe litt som en psykolog for unge spillere, men det er jeg glad for, sier Salah.

– Det er første gang jeg har sett et lag spille så dårlig i 76 minutter og likevel vinne

– Det er første gang jeg har sett et lag spille så dårlig i 76 minutter og likevel vinne

Gode bytter og en utvisning endret kampbildet helt på Selhurst Park.

– Etter det siste kvarteret fortjente vi det - men før det fortjente vi ingenting

– Etter det siste kvarteret fortjente vi det - men før det fortjente vi ingenting

Jürgen Klopp var lettet og glad etter at Liverpool kom seg gjennom tre kamper på seks dager med ni poeng.