– Etter det siste kvarteret fortjente vi det - men før det fortjente vi ingenting

Jürgen Klopp var lettet og glad etter at Liverpool kom seg gjennom tre kamper på seks dager med ni poeng.

Det satt vanvittig langt inne, men Liverpool fikk jobben gjort og scoret vinnermålet på overtid da Crystal Palace ble slått 2-1 på Selhurst Park på lørdag.

Det var ikke pent, og spesielt de første 75 minuttene før Jordan Ayew fikk det røde kortet så slet de røde med å skape sjanser.

– Jeg er en veldig lykkelig manager for øyeblikket, men jeg vet også at vi var heldige. Dersom du bare vinner de kampene der du spilte veldig bra, så har du ingen sjanse til å ha suksess. Slik er det, og her var det åpenbart ikke noen veldig god kamp fra oss, var dommen fra manageren på pressekonferansen etter kampen.

Innbytterne var nøkkelen, slik de har vært hele sesongen.

– Vi klarte virkelig å snu denne kampen, og innbytterne hadde en veldig stor påvirkning. Det er egentlig det sesongen vår så langt har handlet om, at de som kommer inn fra benken har stor innflytelse. Derfor kunne vi gjøre dette – men dersom Harvey sleiver på det sparket, så er det uavgjort. Dersom Mo Salah ikke er der, og ballen ikke skifter retning, så taper vi kampen. Jeg vet at ting skjer på denne måten, men etter de siste 15-20 minuttene fortjente vi det. Før det, fortjente vi ingenting, sier han.

– Tøft og vanskelig

Til denne kampen hadde Liverpool Alisson Becker tilbake, og han ble helt avgjørende. Alexis Mac Allister, Joel Matip, Thiago Alcantara, Andy Robertson og Stefan Bajcetic var ute med skader.

– Det gir ingen mening å tenke på system, for jeg må bare jobbe med de spillerne vi har tilgjengelig, her og nå fysisk tilgjengelig. De som er her, og hva vi kan gjøre med dem. Vi kan bruke disse spillerne i ulike systemer, det er det ingen tvil om.

Til neste ligakamp, mot Manchester United 17. desember, er forhåpentligvis Mac Allister tilbake igjen. På torsdag har Liverpool sin neste kamp borte mot Union Saint-Gilloise. Laget er allerede videre som gruppevinner i sin Europa League-gruppe, så Klopp kan sende reservene dersom han vil.

– Vi kom oss gjennom denne uken. Søndag, onsdag, og tidligkamp lørdag. Det var veldig tøft, veldig vanskelig, men alt er bra, sier Klopp.