Skal du til Liverpool? Vi har 99 tips til deg

Mange som heier på Liverpool FC, heier også på Liverpool by. Vi elsker byen ved Merseys bredder og har 99 tips til hva du kan finne på i og rundt byen.

I høst gjorde vi en serie på vår Instagram-konto hvor vi delte totalt 99 tips til hva man kan gjøre i tillegg til fotballen når man besøker Liverpool. Restauranter, puber, bowlinghaller og strender, for å nevne noe. Her har vi samlet hele lista.

💣 Tips 1:

Mowgli Street Food

Er du glad i indisk mat, er Mowgli stedet for deg. Her bestiller man flere små retter som man deler på, og inkluder for all del Chat Bombs på din bestilling.

☘️ Tips 2:

Pogue Mahone

Mange irer flyttet til Liverpool under hungersnøden og satt sitt preg på byen. Det finnes naturligvis mange irske puber, og en av de mest populære er Pogue Mahone.

🚾 Tips 3:

Philharmonic

Philharmonic Dining Halls er en storslagen pub i Hope Street, som kanskje er mest kjent for sine vernede urinaler. På grunn av vernet og byggets alder kan det lukte litt…

🧳 Tips 4:

Koffertene i Hope Street

I Hope Street finner man en haug med kofferter, et kunstverk kalt A Case History. De har ligget der siden 1998, og hver koffert tilhører en kjent person fra Liverpool. Koffertene ligger ved siden av det kjente universitetet LIPA, ofte kalt Paul McCartney-skolen. 

🍺 Tips 5:

The Globe

Den knøttlille puben The Globe er en av byens eldste puber. Den er kjent for sitt karakteristiske gulv, som gjør at man føler seg fullere enn man egentlig er.

🥂 Tips 6:

Goodness Gracious

På toppen av restauranten Oh Me Oh My finner du takterrassen Goodness Gracious. Det er en koselig uteservering med en laidback atmosfære, og en skikkelig felle for sola på varme dager. Også får man en fantastisk utsikt til Liver Building!

🛍️ Tips 7:

Cavern Walks

I kulissene bak Mathew Street finner man det som en gang var en glamorøs destinasjon for shoppingglade WAGs, men som nå er byens tristeste kjøpesenter. Likevel kommer Beatles-fansen hit på grunn av statuen, og duer designet av Cynthia Lennon.

🥂Tips 8:

Panoramic 34

En av Liverpools flotteste restauranter har ikke bare god mat – de har en helt nydelig utsikt over hele byen. Afternoon tea, lunch, middag eller drinker – alt anbefales.

⚓️ Tips 9:

Maritime Museum

Liverpool har en stor, maritim historie, og sterke linker til Titanic. På det maritime museet på Albert Dock kan man lære mer om de kjente skipene fra Merseyside, og de har en stor avdeling dedikert til Titanic. Inngang er gratis.

🎨 Tips 10:

Tate Liverpool

På Albert Dock finner man Tate, et moderne museum som er et must på Liverpool-turen hvis man har noe som helst interesse for kunst. Galleriet ble åpnet i 1988 og var da det største galleriet i England for samtidskunst utenfor London.

🪩 Tips 11:

Maray

Maray er en herlig restaurant, kjent for sine småretter med store smaker. De har lokale i både Bold Street og på Albert Dock. Sørg for at Disco Cauliflower er med på bestillingen din.

🦖 Tips 12:

World Museum

Hos Liverpools World Museum kan man lære om dinosaurer, besøke akvariet og planetariet. Og kanskje mest spennende av alt – se mumiene. Inngang er gratis.

🎨 Tips 13:

Walker Art Gallery

Besøk flotte Walker Art Gallery, som har en stor samling skulpturer og malerier, noen datert 600 år tilbake i tid. Rembrandt, Monet, Gainsborough, Turner er blant kunstnerne man kan finne her.

🍺  Tips 14:

Ye Hole in Ye Wall

Denne puben ligger i en sidegate ved Dale Street og sies å være Liverpools eldste – den åpnet i 1726!

🍽️ Tips 15:

Röski

Liverpools fineste restaurant? På Röski blir man servert dagens meny, basert på ferske sesongbaserte råvarer. Restauranten ble startet av MasterChef: The Professionals-vinner Anton Piotrowski.

👟 Tips 16:

Transalpino

I Bold Street ligger Transalpino – eksperter på trainers, spesielt fra Adidas. Her kan du finne sjeldne modeller og de mest moderne, i tillegg til hoodies og t-skjorter du garantert har sett rundt Anfield på kampdag.

🎸 Tips 17:

Cavern Club

En av Liverpools største turistattraksjoner, og med god grunn. På Cavern Club er det alltid god stemning og live-musikk døgnet rundt.

👑Tips 18:

Queen Vic’s willy

Statuen av dronning Victoria finner man i Derby Square. Selve statuen i seg selv er ikke så veldig spennende, men fra en spesiell vinkel blir den ganske artig – det ser nemlig ut som dronningen har mer å bære på enn bare et septer, og derfor kalles statuen ofte «Queen Vicky’s willy» på folkemunne.

🥩 Tips 19:

Hawksmoor

Den lekre restauranten Hawksmoor åpnet i den ikoniske India-bygningen i fjor. Her får man servert biff av ypperste klasse i utrolig flotte omgivelser.

🦖 Tips 20:

Fossiler

I steinene rundt St. George’s Hall kan man finne flere fossiler, blant annet av skapninger som har kommet over hele veien fra Norge. 

🏛️ Tips 21:

St George’s Hall

Flotte St George’s Hall er mye brukt i store filmproduksjoner. Her finner man et enormt orgel i den ene konserthallen, og i kjelleren finner man fengselsceller – en sterk kontrast til den ekstravagante arkitekturen over.

⛪️ Tips 22:

Metropolitan Cathedral

Liverpool har to katedraler som begge er iøyenfallende på sin egen måte. Metropolitan Cathedral kalles på folkemunne Paddy’s Wigwam og er vel verdt et lite besøk. De arrangerer også ølfestival.

👻 Tips 23:

Shiverpool

Liverpool er en gammel by med gamle bygninger og med gamle bygg og bygninger kommer alles favorittparasitt: spøkelser. Lær om byens gjenferd på tur med utrolig underholdende Shiverpool.

⛪️ Tips 24:

Utsikten fra katedralen

Liverpools enorme Anglican Cathedral gir deg muligheten til å reise helt til toppen av tårnet, og få en flott utsikt over byen. Obs obs! Det blåser godt oppi høyden.

👻 Tips 25:

Besøk St James’s Cemetery

Nedenfor den anglikanske katedralen finner man en gammel kirkegård, St James’s Cemetery. Her hviler nærmere 58 000 viktorianske sjeler, og stedet skal være en av byens mest hjemsøkte steder.

⛪️ Tips 26:

Bombed Out Church

På toppen av Bold Street står St Luke’s Church, på folkemunne kalt bombed out church etter at den under blitzen ble truffet av en brannbombe under andre verdenskrig. Her holdes det blant annet ølfestival og konserter.

🛍️ Tips 27:

Cricket

I Metquarter finner man Cricket, en butikk kjent for å selge et godt utvalg merkeklær og en favoritt blant fotballfruene.

🥚 Tips 28:

The Egg Café

Bak den lilla døren i Newington ligger The Egg Café, en kjent og kjær bohemsk kafé som har servert vegetar og vegansk mat til Liverpool i en årrekke. 

🍕 Tips 29:

Duke Street Market

I bunnen av Duke Street finner man flotte Duke Street Market, et finere matmarked inspirert av det kjente Time Out-markedet i Lisboa. Her kan man velge mat fra seks forskjellige restauranter. Hva med en Nutella-pizza?

🍻 Tips 30:

Ship and Mitre

Glad i å smake forskjellig øl? Da er Ship & Mitre puben for deg! Stort utvalg, koselig lokale og hyggelige ansatte.

🍻 Tips 31:

Black Lodge

Mikro-bryggeriet Black Lodge Brewery har bryggeri og utsalgssted, med en koselig uteservering, i King’s Dock Street. Er du glad i å smake spennende øl, er dette stedet for deg.

🗼 Tips 32:

Radio City Tower

Liverpools ikoniske radiotårn serverer en glimrende utsikt over byen. Blåser det, kan du kjenne tårnet vaie. 

☕️ Tips 33:

92 Degrees Coffee

92 Degrees Coffee er en kaffebar som startet i Liverpool i 2014 og har blitt så populært at de har ekspandert til flere andre byer. Her er de lidenskapelig opptatt av kaffe.

💡 Tips 34:

River of Light

Hver høst lyses Liverpool opp av en lysløype – et utstilling av lyd og lys, som strekker seg gjennom byen. En fin løype å gå for små og store.

👩‍🎨 Tips 35:

Merseymade

Merseymade er et studio, butikk og kafé som selger flotte produkter fra lokale kunstnere. Her finner du keramikk, malerier, og annet håndarbeid. Og kafeen har godt utvalg fristende kaker.

🐈 Tips 36:

69A

I 1976 åpnet bruktbutikken 69A dørene, og lite har forandret seg siden den tid. Her finner man antikviteter og klær, spennende stæsj fra hele verden og i alle prisklasser. Vinyl-plater, porselen, skinnjakker og gamle telefoner, for å nevne noe. Og katten, Murdoch.

🥯 Tips 37:

The Bagelry

I Chinatown finner man et sjarmerende lite spisestad kalt The Bagelry, perfekt for en sen frokost eller lunsj. Her serverer de, tro det eller ei, bagels.

🇨🇳 Tips 38:

Chinese New Year

Hver februar er det storslått feiring i Liverpools Chinatown i forbindelse med kinesisk nyttår. Paraden burde man sørge for å få med seg hvis man er i byen.

🥢 Tips 39:

Lu Ban

I Baltic Triangle finner man Lu Ban, en finere kinesisk restaurant i et flott lokale. Hvis du vil slå skikkelig på stortromma kan du bestille bord ved “Chef’s table”.

(Lu Ban har dessverre stengt dørene siden denne Instagram-serien kom ut)

🍜 Tips 40:

Chop Chop

På jakt etter en kjapp lunsj? Prøv koreanske Chop Chop. Ekstremt populær blant de som arbeider i nærheten så det blir kø rundt lunsjtider, men det går likevel fort å få maten servert.

🐱 Tips 41:

Cat Café

Er du glad i katter så må du ta turen til denne kafeen i Bold Street. Hos Cat Café betaler du for hvor lenge du er i lokalet, og varme og kalde drikker er inkludert i prisen. Mjau.

🍹 Tips 42:

The Alchemist

The Alchemist er en stor cocktail-bar med en lang, spennende meny. Bartenderne leverer nærmest en teaterforestilling der de mikser drinker.

🍿 Tips 43:

Everyman

Everyman ligger i MetQuarter, og tilbyr en annerledes kinoopplevelse. De har fire skjermer, serverer vin og mat og snacks rett til setet ditt. Luksus!

📚 Tips 44:

Central Library

Ta turen innom det flotte Liverpool Central Library – i et gammelt bygg med lekkert design.

☕️ Tips 45:

Bold Street Coffee

Støtt en lokal bedrift i stedet for de store kjedene, og kjøp kaffen din fra f.eks Bold Street Coffee. De har også frokost på menyen hele dagen, og er kjent for sine buoys – brioche med eggerøre, ost, og tilbehøret du ønsker.

🎤 Tips 46:

Leaf

Te-kafeen Leaf har Open Mic Nights hver torsdag. Liverpool er jo en by for musikere, så nivået er alltid høyt. Har du et musikalsk talent? Ta til scenen, da vel!

🍳 Tips 47:

Moose Coffee

Vil du ha en amerikansk start på dagen, dra til Moose Coffee i Dale- og Hope Street. De har pannekaker, bagels og deilig Eggs Benedict på menyen, i tillegg til milkshakes.

🇳🇴 Tips 48:

Sjømannskirken

Den skandinaviske sjømannskirken, også kalt Gustav Adolskyrkan, arrangerer 17. mai-feiring, markedsdager og norskkurs.

🖼️ Tips 49:

Bluecoat

Midt i sentrum finner du Bluecoat, et museum for samtidskunst og et deilig avbrekk fra byens kjas og mas. Inngang er gratis.

🪩 Tips 50:

Bongo’s Bingo

Jonny Bongo’s Bingo ble startet i Liverpool for mange år siden og er så populært at teamet stadig reiser landet rundt for bingo og show. Det er allsang og galskap og definitivt verdt å skaffe seg billetter – hvis man klarer å få tak i de. De er nesten like tricky som kampbilletter.

🍝 Tips 51:

The Quarter

I Falkner Street finner man en av Liverpools mest populære restauranter, italienske The Quarter som åpnet i 2003. Her er det skamkoselig, og det står rykende fersk pasta på menyen.

🍹 Tips 52:

Ex-Directory

Dersom du finner den hemmelige inngangen til Ex-Directory, så kommer du inn i en kjeller med masse spennende cocktails på menyen.

🔓 Tips 53:

Breakout Liverpool

Hvor gøy er det ikke med escape room? Liverpool har flere varianter, og ett av dem vi kan gå god for er Breakout Liverpool med hele 15 forskjellige rom å velge mellom av forskjellig vanskelighetsgrad.

🎳 Tips 54:

Bowling på Pins

Spill et par runder bowling på Pins Social Club i Duke Street. Pins er et svært, flott lokale med kafé, matservering og drinker på menyen, i tillegg til bowling, biljard og shuffleboard.

👮🏼‍♀️ Tips 55:

The Bridewell

Glad i gamle fengsel? Bak de blå dørene i Argyle Street finner man en populær pub med koselig uteservering, eller man kan sitte inne i fengslet som ble bygget i 1840 – er man ekstra heldig får man plass i en gammel celle. De har også fotball på skjermene.

🥖 Tips 56:

Baltic Bakehouse

Bortgjemt ned Bridgewater Street i Baltic Triangle finner du Baltic Bakehouse, hvor man får kjøpt bakevarer som kanelboller og nybakt brød.

🥔 Tips 57:

Ten Streets Social

Er du i England på en søndag så må man ta seg tid til en Sunday roast. Et godt alternativ for det er Ten Streets Social, et kult lokale like nord for sentrum (rett ved Titanic-hotellet og nye Everton-stadion). Her er alle velkomne, voksne og barn, pensjonister og tenåringer, og stemningen er satt med live musikk.

🎄 Tips 58:

Julemarked

Hver november og desember kommer julemarkedet til byen, med gløgg og annen god drikke på menyen, og muligheter til å kjøpe mat fra hele verden og å kaste seg på en karusell eller to.

🧇 Tips 59:

Black Sheep Coffee

Litt hjemlengsel på turen? Hos Black Sheep Coffee finner du norske vafler med brunost på menyen.

🥩 Tips 60:

Cowshed

I et veldig koselig mursteinsrekkehus finner man biffrestauranten Cowshed, en av de høyest rangerte restaurantene i byen på TripAdvisor. 

🎭 Tips 61:

Unity Theatre

I en sidegate til Hope Street finner man vesle, sjarmerende Unity Theatre. Teatret fokuserer på radikale stykker, det motsatte av mainstream, og forestillingene oppleves ekstra intime på grunn av de bare 150 plassene.

🥨 Tips 62:

Fika

Fika er en kafé inspirert av våre naboer, som lenge holdt til i Wavertree men som nå også har åpent et lokale i Liverpool Marina som holder åpent gjennom sommermånedene. Savner du kanelboller, kan du reise hit.

🍻 Tips 63:

Kazimier Garden

Mellom nybyggene i Seel Street finner man fortsatt den sjarmerende hagen Kazimier Garden. Her er det god stemning og ofte live-musikk.

☘️ Tips 64:

Shenanigans

Bygningene rundt er revet, men Shenanigans står stødig. Denne irske puben er skamtrivelig.

🌳 Tips 65:

Bluecoat Garden

Galleriet Bluecoat har en kafé, med en rolig bakhage – midt i Liverpool sentrum. Gå gjennom det smale smuget mellom mursteinhusene, ta en kopp te mellom trærne og pust ut.

🪩  Tips 66:

Invisible Wind Factory

Hvis du er glad i en storslagen fest, så er Invisible Wind Factory stedet for deg. Her er det rave eller konserter hver helg!

🍻 Tips 67:

Peter Kavanagh’s

I 1844 åpnet puben i Egerton Street som nå går under navnet Peter Kavanagh’s. Puben hjemsøkes av en ånd som kalles Marmaduke, og lokalet er dekket av morsomme, gamle duppeditter.

🪬 Tips 68:

Granby Street Markets

Den første lørdagen i måneden kan man ta turen til Granby Street i Toxteth for markedsdag. Her får man mat fra alle verdenshjørner, kunst, klær og bøker.

🎲  Tips 69:

Sugar & Dice

Hvis du er glad i brettspill så er denne kafeen stedet for deg! Du betaler £2 for én time med de spillene du ønsker, og de har både kaffe, te og alkohol på menyen.

🥂 Tips 70:

FunnyBoyz

Drag-gruppen FunnyBoyz opptrer byen rundt, men har sitt hovedkvarter i Blundell Street Supper Club. Her er det topp stemning, ofte med flere utdrikningslag, høy flaskeføring og topp underholdning fra superproffe drag queens.

🚣‍♀️ Tips 71:

Liverpool Watersports Centre

Drømt om en dupp i elva Mersey? Da kan du ta turen til Liverpool Watersports Centre, hvor man også kan leie kajakk og båt.

🎨 Tips 72:

Gatekunst i Baltic

Samtidig som Baltic Triangle-området begynte å bli populært, dukket det gatekunst opp overalt på de da falleferdige bygningene. Streetart er fortsatt synonymt med det hippe området.

🌆 Tips 73:

DB Tours

David Barlow er en erfaren guide i Liverpool, som tilbyr skreddersydde sightseeingturer. Beatles-fokus? Ikke noe problem. LFC-sentrert? Det kan ordnes.

🖼️ Tips 74:

Gatekunst Anfield

De senere årene har det dukket opp flott grafitti på husvegger i Anfield-området. Gatekunsten hyller Liverpools spillere og managere, fra nåtid og fortid.

🎸 Tips 75:

Live musikk ved Anfield

Live musikk har blitt synonymt med kampdag på Anfield. Få med deg en musiker, på f.eks Taggy’s, Sandon og Albert.

🧣 Tips 75:

The Albert

Den motstandsdyktige puben the Albert, rett utenfor the Kop, har dekket vegger og tak i fotballskjerf fra alle land og byer. Kanskje du finner skjerfet til lokallaget ditt?

🍺 Tips 76:

Taggy’s

Uteserveringen til Taggy’s er av de mer populære ved Anfield på kampdag. Men kamp eller ei – skinner sola så er det perfekt å sitte noen timer i hagen med fotball på storskjermen.

🍟 Tips 78:

Half and half fra en chippy…

eller rettelse, half and half with curry fra en chippy. Her får du en halv porsjon ris og en halv porsjon chips, dekket i varm curry-saus. Perfekt før kamp.

🥧 Tips 79:

Homebaked

Rett ved siden av The Kop-tribunen finner du det lille bakeriet Homebaked, som serverer knallgod pai. Verdt et besøk, både på kampdag og utenom.

🕊️  Tips 80:

Dovedale Towers

I Penny Lane ligger Dovedale Towers, en stor og populær pub som en gang i tiden huset Freddy Mercury, og som var åsted for Klopps Erdinger-reklame.

🦢 Tips 81:

Sefton Park

I Sefton Park er er det mye å oppdage, hvis man har tid til å en spasertur. Det er et par kafeer hvor man kan kjøpe varm drikke eller iskrem, og den store innsjøen i midten av parken er full av ender og gjess – men også karpefisker.

🌴 Tips 82:

Palmehuset i Sefton Park

Hovedattraksjonen i Sefton Park er Palmehuset. Huset er fullt av eksotiske planter fra fem kontinenter. Inngang er gratis.

🛍️  Tips 83:

Lark Lane

Like ved Sefton Park ligger gata Lark Lane – kjent for kule små butikker og koselige kafeer og gode restauranter. Burde besøkes.

🛝  Tips 84:

Otterspool Adventure

Like sør for byen ligger Otterspool, et lekested for de minste. Her er det gokart, en mini (mini!!) tømmerrenne, hoppeslott, lekeplass, dyr man kan klappe og et show man kan se for en relativt rimelig penge.

🏇 Tips 85:

Aintree

Hver april går Grand National-hesteløpet av stabelen på Aintree i Liverpool. Hovedløpet går på lørdagen, men på fredagen arrangeres Ladies Day. Da er det bare å ta frem hatten og dra på seg finstasen!

⚓️ Tips 86:

Titanic Hotel

Nord for sentrum finner man Titanic Hotel, et av de tøffeste hotellene i Liverpool med et herlig spa i kjelleren og store, fine rom. De serverer også en strålende frokostbuffet i restauranten.

🥁 Tips 87:

Casbah Coffee Club

Casbah Coffee Club ble drevet av Mona Best, moren til Pete, og Beatles-medlemmene var med å pusse opp lokalet hvor de ofte spilte konserter. Du kan besøke stedet som skal være helt likt som det var på den tiden, dersom du forhåndsbestiller en omvisning.

🍓 Tips 88:

Strawberry Field

John Lennon skrev Beatles-klassikeren Strawberry Fields Forever om et barnehjem i Liverpool, og i 2019 åpnet Frelsesarmeen dørene til et nytt besøkssenter. Her er det en koselig kafé og utstillinger, og en hage i Lennons ånd.

🏝️ Tips 89:

Stranda

Man skulle kanskje ikke tro det, men Liverpool er omringet av flotte sandstrender med lange sanddyner – både i Crosby, Formby og på Wirral.

🧍‍♂️ Tips 90:

Another Place

Kunstutstillingen Another Place av Antony Gormley strekker seg over den flotte Crosby-stranda. De 100 figurene er spredt over sanden og mot havet. 

🥪 Tips 91:

Derek’s

Sandwich-sjappa Derek’s holder til både i Crosby og Allerton Road og serverer alvorlig gode subs, både til frokost og lunsj.

⚓️ Tips 92:

Ferry Cross the Mersey

Ta en fergetur over elva. Enten kan du ta båten til Birkenhead på andre siden av elva, eller du kan hoppe på et elvecruise.

🔬 Tips 93:

Eureka! Science + Discovery

På andre siden av elva finner man det nyåpnede museet Eureka! som retter seg mot barn og ungdom opp til 14 år. Det er et museum med fokus på vitenskap og teknologi.

🌁 Tips 94:

Utsikten fra andre siden

En av de beste utsiktene til Liverpool finner man på andre siden av elva Mersey, fra Birkenhead.

⛳️  Tips 95:

Royal Liverpool

Hvis du er god i golf så kan du spille på Royal Liverpool, hjem til årets Open-turnering, en flott bane i Hoylake på Wirral. Må – naturligvis – bookes på forhånd.

⚽️ Tips 96:

Tranmere Rovers

Det er ikke bare Liverpool og Everton som spiller fotball på Merseyside – her finner vi også Tranmere Rovers i League Two, som spiller sine hjemmekamper på Prenton Park ved Birkenhead.

🌊 Tips 97:

Gå på vannet i West Kirby

Reis til strandbyen West Kirby på Wirral, og ta en vandretur rundt Marine Lake – en kunstig innsjø som er populær for vannsport. PS! Sjekk tidevannet før tur. Ved høyvann forsvinner stien rundt dammen.

⚔️ Tips 98:

Chester

Sør for Liverpool finner du byen Chester som er verdt et besøk for en titt på gamledags bebyggelse og mange fine butikker og kafeer. Byen er omringet av en bymur som stammer fra romersk tid.

🐅 Tips 99:

Chester Zoo

Dersom du er i Liverpool over flere dager, ta deg tid til et besøk til Chester Zoo. Dyreparken er stor og flott, og har blant annet tigere og løver. Det er dog ingen garanti for at du ser dem, da de har et stort område å vandre på.

Slik kan du få et rimeligere opphold i Liverpool

Slik kan du få et rimeligere opphold i Liverpool

Det trenger ikke koste en formue å spise godt i Liverpool.

Reise 20.jan 15:16
En formiddag i Liverpool

Reisetips:En formiddag i Liverpool

Skal du på kveldskamp på Anfield, eller har litt tid til rådighet i Liverpool? Slik kan du tilbringe formiddagen din.

Reise 13.jan 10:29