– Vi vet alle at han kan spille 100, 200, 300 kamper til

Jürgen Klopp var svært fornøyd med Harvey Elliotts reaksjon etter en svak førsteomgang.

Det var nok flere som var temmelig irritert over Harvey Elliott gjennom gårsdagens førsteomgang. 20-åringen fikk mange muligheter i det offensive spillet, men rotet bort ballen i avgjørende øyeblikk.

Anfield-publikummet sukket også høyt da en pasning mot Luis Diaz ikke nådde frem like før pause, noe som fikk Jürgen Klopp til å fyre løs mot supporterne bak ham på tribunen.

– I kveld hadde han ikke en god førsteomgang. Jeg husker den ene pasningen Lucho (Diaz), da ville han heller sende vekk ballen enn å prøve seg én-mot-én, startet Liverpool-treneren.

– Men reaksjonen etter pause var den viktigste faktoren, og jeg er så glad på hans vegne. Målet fullførte prestasjonen hans. Jeg mister ikke tålmodigheten med spillere i slike øyeblikk, men jeg vet at det kan være et problem (lite selvtillit) for yngre spillere. Når alt er flott er de supertalenter, men hvis ting ikke går så bra, må du stille opp.

Det er nemlig lett å glemme at Elliott, som spilte sin 100. kamp for Liverpool i går kveld, bare er 20 år gammel. Han er faktisk i samme årskull som Jarell Quansah, i 2003. 

4-1: Harvey Elliott fikk æren av å sette Liverpools siste mål for kvelden. Han står nå med åtte mål i den røde trøyen.

4-1: Harvey Elliott fikk æren av å sette Liverpools siste mål for kvelden. Han står nå med åtte mål i den røde trøyen.

Kan spille hundrevis

Følelsen er ofte at Elliott kan gå litt under radaren hos de fleste. Midtbanespilleren, som måtte spille ute av posisjon i går kveld, blir ofte sammenlignet med eldre spillere som Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister og Wataru Endo i hvilke rolle han har på laget.

Sannheten derimot er at han fortsatt kan spille på de rødes U21-lag sammen med James McConnell, Kaide Gordon og Bobby Clark.

– 100 kamper for Liverpool Football Club i denne perioden er ikke verst. Han er en topp spiller, som leverte en topp prestasjon. Alle vet at han kan spille 100, 200, 300 kamper til – hvis du spør ham, 500, sa tyskeren om stortalentet.

Etter gårsdagens kamp la Elliott (20 år, 323 dager) seg også inn på en ganske eksklusiv liste. Michael Owen (19 år, 363 dager), Raheem Sterling (20 år, seks dager) og Robbie Fowler (20 år, 167 dager) er nemlig de eneste som har nådd 100 Liverpool-kamper i yngre alder.