Forest får poengtrekk

Nottingham Forest får poengtrekk for brudd på PSR.

Nottingham Forest trekkes fire poeng for brudd på Premier Leagues «Profitability and Sustainability»-regler (forkortet PSR) – reglene for lønnsomhet og bærekraft – og det vi tidligere omtalte bare som Financial Fair Play-reglementet i ligaen.

Det er forventet at Premier League kommer med en pressemelding som bekrefter det i løpet av kort tid. The Guardian er først ute med å melde det.

Forest innrømmet brudd på reglene, men forsvarte seg med at det handlet om salget av Brennan Johnson. Forest måtte selge innen 30. juni som var deadline for å få ham med i fjorårets regnskap, men følte at de kunne få mer penger for ham om de ventet. Det gjorde de, og de solgte ham for 47,5 millioner pund til Tottenham like før vinduet stengte i høst.

Det uavhengige panelet aksepterte ikke den grunnen.

Under streken

Premier League-klubber kan tape 105 millioner pund over en treårsperiode, men Forest kunne kun tape 61 millioner pund fordi de var i Championship i to av de sesongene. Det var også brukt i deres forsvar, uten at det nådde frem.

Siden Forest rykket opp har de kjøpt 42 spillere og brukt 250 millioner pund på overganger.

Fire minuspoeng sender dem ned under streken, og det er nå Luton som er over streken med sine 22 poeng. Forest står da på 21. De kan anke.

Everton fikk 10 minuspoeng tidligere denne sesongen, men etter en anke ble det redusert til seks poeng. De har også akseptert brudd på PSR, og kan bli straffet ytterligere. De var á poeng med Forest, men er nå fire poeng foran med én kamp mindre spilt.

Flere forfall hos rivalene

Flere forfall hos rivalene

Liverpool slapp å sende Mohamed Salah på landslagsoppdrag. Flere nøkkelspillere hos rivalene blir også holdt igjen.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaTrenger du noe å lese på stranda i sommer? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05