– Jeg kan lage en lang liste over alt han har lært meg

Ibrahima Konate har en målsetting om å bli en enda bedre midtstopper enn Virgil van Dijk.

I en periode med store skadeproblemer har tilstedeværelsen av Virgil van Dijk og Ibrahima Konate i Liverpools midtforsvar vært forskjellen på seiere, mål og ikke minst titler.

Duoen, som mange anser som den beste midtstopperkombinasjonen til de røde, spilte svært viktige roller i ligacupfinalen mot Chelsea. Konate måtte kaste inn håndkle etter 105 minutter, men Liverpool-kapteinen ble på banen. Det endte på best mulig vis.

Få dager senere fikk de en omgang hver i 3-0-seieren over Southampton, før de igjen holdt nullen i overtidsseieren over Nottingham Forest forrige helg.

– Skyt den langt, sier Konate og ler etter et spørsmål om hva han har lært av sin stoppermakker de siste årene.

– Nei, ærlig talt, jeg kan ta så mange ting fra Virg fordi jeg ser på ham som den beste forsvarsspilleren i verden. Jeg kan lage en lang liste over alt han har lært meg. Jeg kan alltid forbedre meg, og det er målet mitt hele tiden. Han har gitt meg gode råd, og det har hjulpet meg til å bli den spilleren jeg er i dag, fortsetter han.

MUR: Virgil van Dijk og Ibrahima Konate har skapt et meget godt partnerskap i midtforsvaret denne sesongen.

MUR: Virgil van Dijk og Ibrahima Konate har skapt et meget godt partnerskap i midtforsvaret denne sesongen.

Med van Dijk som læremester til Konate og Quansah, kjemper Liverpool fortsatt om tre titler denne sesongen, i tillegg til ligacupseieren på Wembley. Nå ser franskmannen fremover mot nye mål, med god hjelp av kapteinen.

– Han ser potensialet i meg og ønsker at jeg skal bli en enda bedre forsvarsspiller. Jeg skal prøve å levere på hans nivå, men hvorfor ikke prøve å bli bedre enn ham også?

De siste månedene med Klopp

Etter nyheten om Jürgen Klopps avgang kom som et stort sjokk i januar, har nok flere spillere gått i tenkeboksen for å se hvordan fremtiden vil se ut på Anfield uten tyskeren. Konate ser frem til de siste månedene med Klopp som sjef.

– Jeg tror alle i hele verden vet at han er en fltot manager, og det er definitivt sant når du jobber med ham hver dag. På et personlig nivå har jeg alltid vært veldig fornøyd med ham. Han har hjulpet meg fremover (i karrieren), men jeg kan nok lære enda mer før slutten av sesongen, sier franskmannen.

FØRSTE SESONG: Jürgen Klopp og Ibrahima Konate var nære kvadrupelen i 2022. To år senere har de sjansen til å klare det igjen.

FØRSTE SESONG: Jürgen Klopp og Ibrahima Konate var nære kvadrupelen i 2022. To år senere har de sjansen til å klare det igjen.

Å være fotballtrener innebærer veldig mye mer enn bare taktikk og fotball. Det er også viktig å være et godt menneske, ifølge 24-åringen.

– Han er også en fantastisk person å være rundt. Han er livlig og frempå. Det har vært en ekte glede å ha ham i livet mitt, både på et menneskelig og et sportslig nivå.