– Jeg måtte forberede meg mentalt på å komme tilbake hit

Joe Gomez er tilbake på landslaget.

Nesten fire år siden forrige gang, er Joe Gomez tilbake i en engelsk landslagstropp under Gareth Southgate. England har to hjemmekamper, og har nå trent på St. George’s Park denne uka. Det er stedet der Gomez fikk sin siste alvorlige skade.

Kneskaden holdt ham ute resten av sesongen, og han mistet de neste 39 kampene for Liverpool.

– Vi spilte 11 mot 11 da jeg fikk skaden. Det var en ganske uvanlig skade. Jeg slet fremre korsbånd. Jeg var helt for meg selv, og skulle spille ballen. Jeg plantet beinet, og så røk senen. Det var grusomt. Kneskålen min var halvveis opp på beinet mitt, og alt ble tåkete fordi det var så smertefullt. Siste gang jeg så Gareth var på en seng mens jeg ventet på ambulansen, sier Gomez til The Times.

Han innrømmer at han måtte forberede seg på å returnere til stedet der han fikk den alvorlige skaden.

– Sett fra utsiden vil ingen legge merke til det, men tirsdagens trening var surrealistisk. Jeg forberedte meg selv mentalt på å gå tilbake dit. Jeg tror det var noe underliggende trauma, som jeg nå kan legge bak meg. Jeg ville ha løyet dersom jeg sa at det ikke var krevende for meg psykisk da jeg dro herifra i en ambulanse så brått. Bare det å varme opp igjen nå var fint for å kunne avslutte det kapitelet, sier han.

Flere kjedelige saker

Southgate var også manager da Gomez fikk sin første kneskade, på trening med England U21 bare dager etter at Jürgen Klopp var blitt Liverpool-manager. I mars 2018 fikk han en ankelskade borte mot Nederland, som gjorde at han mistet sesonginnspurten og Champions League-finalen med Liverpool

I tillegg var det saken med Raheem Sterling, da han ble angrepet av sin lagkamerat i kantinen på treningsfeltet fordi Sterling var misfornøyd med at Gomez hadde løftet ham i en kamp mellom rivalene Liverpool og Manchester City. Sterling ble vraket, mens Gomez kom inn som innbytter på Wembley. Der ble han møtt med pipekonsert.

– Det var ikke noe hyggelig, men jeg gravde meg ikke for dypt ned eller lot det påvirke meg for mye, sier Gomez.

Denne gang skal hans sønn Kyrie være på tribunen for å se faren spille landskamp.

– Det er hyggelig. Han begynner å skjønne det litt, og forstår fotball. Det var dumt at skaden kom da den gjorde, men han var ung og skjønte det ikke. Nå er det mer spesielt, og at han vil komme til Wembley og skjønne det vil være det som betyr mest, sier Gomez.

England møter Brasil på lørdag kl. 20.00, og Belgia tirsdag kl. 20.45. TV 2 Play sender begge kampene.

I aksjon på St. George's Park for første gang siden marerittet i 2020

I aksjon på St. George's Park for første gang siden marerittet i 2020

Joe Gomez er endelig tilbake på landslaget. Tirsdag trente han på St. George's Park for første gang siden han pådro seg en av karrierens verste skader i 2020.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05