– Jeg så nyhetene om at Caicedo nærmet seg og trodde min sjanse glapp

Wataru Endo snakker om den overraskende overgangen til Liverpool i sommer.

I fjor sommer avga Wataru Endo et intervju med japanske medier der han ga uttrykk for at han alltid har hatt et ønske om å spille i Premier League, og at han ville gripe muligheten dersom den kom. Ikke lenge etter ble det bekreftet at han meldte overgang fra Stuttgart til Liverpool. 

Det var et kjøp som ikke var planlagt over tid fra Liverpools side, og det kom derfor som en overraskelse både for supportere og journalister. Endo var 30 år og hadde ikke spilt på et høyere nivå enn Stuttgart i Tyskland, der han var kaptein.

Men hovedpersonen selv røper i et ferskt intervju at han hadde en liten følelse på at det kunne åpne seg en mulighet til å bli Liverpool-spiller. 

– Hvis jeg skulle få en mulighet, så hadde jeg på følelsen at det kunne bli Liverpool. De hadde flere midtbanespillere som var på vei ut, blant andre Jordan Henderson og Fabinho, sier Endo og legger til at samtalene med de røde ikke var i gang da han snakket om en mulig Premier League-overgang i fjor. 

Trodde sjansen glapp

Men da det nærmet seg sesongstart var Endo redd for at den muligheten skulle forsvinne. Da fikk han nemlig med seg at Liverpool gikk for en annen defensiv midtbanespiller - Moises Caicedo fra Brighton. 

– Jeg trodde Caicedo kom til å signere. Jeg så nyhetene om at han nærmet seg og trodde min sjanse glapp, men så gikk han til Chelsea i stedet. 

Slik sesongen har gått vil nok mange være enige i at Liverpool kom best ut akkurat i det tilfellet. Mens Endo kostet 16 millioner pund, kostet Caicedo om lag hundre millioner pund mer. 

Endo svarer følgende når reporteren antyder at han har vært et kupp for de røde. 

– Jeg har fått med meg at det er det de sier i media, sier han. 

Landslagskapteinen, som spilte en halvtime da Japan slo Nord-Korea 1-0 torsdag, er klar over at slike muligheter ikke ofte dukker opp for spillere som har bikket 30 år. 

– Ideelt sett ønsker klubber å hente unge og talentfulle spillere, men ikke alle kan få sitt førstevalg. Da må de gå for plan B, som er en eldre og mer erfaren spiller som kan levere med en gang. Det var det Liverpool så i meg, og jeg har ventet hele livet på denne muligheten, sier Endo. 

Endo har allerede rukket å spille 33 kamper for sin nye klubb. 

– PSG har ikke tatt kontakt

– PSG har ikke tatt kontakt

Rykter om PSG-interesse for Luis Diaz stemmer ikke, ifølge Fabrizio Romano.

Tar med seg sjefsspeider fra Bournemouth

Tar med seg sjefsspeider fra Bournemouth

Richard Hughes vil ha med seg Mark Burchill.