Telegraph: Kan få Amorim til «halv pris»

The Telegraph skriver at utkjøpsklausulen til Sporting-manager Ruben Amorim er lavere enn først antatt.

Xabi Alonso har trukket sitt kandidatur til å bli Liverpools neste manager, og da har Ruben Amorim seilt frem som en favoritt for mange. Tidligere har det blitt rapportert om en utkjøpsklausul på hele 25 millioner pund for portugiseren, men The Telegraph rapporterer nå at Sporting kun vil kunne kreve om lag halvparten. 

Journalist Jason Burt skriver fredag at utkjøpsklausulen som kan bli aktivert etter denne sesongen ligger på 12,8 millioner pund, og at den vil synke til 8,5 millioner pund dersom man venter til 2025 - noe som ikke er særlig aktuelt for Liverpool. 

Amorim skrev under på en ny fireårskontrakt med Sporting i 2022 og er i rute til å ta sitt andre seriegull med Lisboa-klubben denne sesongen. 39-åringen har en spillestil og filosofi som matcher Klopp på flere områder, og fremstår nå i likhet med Brightons Roberto De Zerbi som en het kandidat til å ta over etter Klopp. 

Amorim har allerede rukket å få bra med erfaring som manager - først i Braga, og så i Sporting, der han sørget for å lede klubben til sitt første seriegull på 19 år i 2021. Han har også plukket med seg tre cupgull så langt i karrieren. Nylig røk Sporting ut av Europa League mot Liverpools motstander i vkvartfinalen, Atalanta.

Ser på flere kandidater

Ifølge Burt vil De Zerbi koste om lag det samme som Amorim dersom han skal løses fra kontrakten med Brighton, så her vil det stå om hva Liverpool ønsker seg - og eventuelt hvem som er tilgjengelige. Barcelona og Bayern München er også på utkikk etter en ny manager, og de har blitt linket til de samme navnene. 

Roberto De Zerbi kommer til å koste det samme som Amorim.

Roberto De Zerbi kommer til å koste det samme som Amorim.

Derfor er det nok lurt at sportsdirektør Richard Hughes og fotballdirektør Michael Edwards i Liverpool ser etter flere kandidater. Den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann er en av dem, men det skal være usannsynlig at han kommer inn. 

The Telegraph skriver at Liverpool ønsker seg en manager som står for mye av det samme som Klopp, blant annet et høyt press med fokus på gjenvinning av ballen på motstanderens banehalvdel. Både Amorim og De Zerbi står i høyeste grad for den typen fotball. 

Samtidig er de to kandidatene også kjent for ulike spillestiler. De Zerbis «kaosfotball» fører gjerne til at Brighton ofte er involvert i målrike oppgjør, og det er ikke rent sjelden de går på en storsmell. Amorims Sporting er på sin side portugisisk serie sitt beste lag defensivt og spiller nok med noe mer kontroll, men samtidig scorer de også flest mål i serien som de topper. 

Mannen mange ønsket seg som ny Liverpool-manager, Xabi Alonso, sa fredag følgende om sin fremtid. 

– Det har vært mye spekulasjoner rundt min fremtid, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å tenke meg skikkelig gjennom ting. Etter det hadde jeg et veldig godt møte med de som har ansvar for dette, og jeg bestemte meg for å bli i Bayer Leverkusen. Jeg har hatt den følelsen, at dette er det riktige stedet for min videre utvikling. Jobben min er ikke ferdig her, sa han på en pressekonferanse.

Derfor kan Amorim og De Zerbi være bedre alternativer for Michael Edwards

Derfor kan Amorim og De Zerbi være bedre alternativer for Michael Edwards

Alt tyder på at Xabi Alonso ikke blir å se på Anfield til sommeren. Er det egentlig så overraskende?

Kommentar 29.mar 12:37
Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Han beskrives som sin generasjons beste portugisiske manager - og har blitt lansert av flere som en sterk kandidat til det som snart blir en ledig jobb i Liverpool FC.

Innsikt 07.feb 18:41