«Den neste manageren må ha store baller»

Med Michael Edwards og Richard Hughes på plass, er det forventet at Liverpool vil intensivere jakten på Jürgen Klopps etterfølger.

Det er snart to måneder siden Jürgen Klopp delte med verden at han kom til å gi seg som Liverpool-sjef etter sesongen. Siden den gang har klubben blitt linket til kandidater som Xabi Alonso i Bayer Leverkusen, Ruben Amorim i Sporting, og Roberto De Zerbi i Brighton.

Chris Bascombe i The Telegraph skriver at jakten på Klopps etterfølger nå kan komme skikkelig i gang, når klubben har fått på plass strukturen rundt en ny manager. Michael Edwards har kommet inn som Fenway Sports Groups fotballsjef, og representerer eierne. Han skal jobbe med Liverpool FC, og med prosjektet om å finne en ny klubb til FSG sin portefølje.

Mandag kom Richard Hughes inn, som klubbens sportsdirektør. Edwards og Hughes kjenner hverandre godt, og skal jobbe sammen. Offisielt skal verken Edwards eller Hughes starte i jobb med Liverpool FC før 1. juni, men jakten på manager vil starte før det. Ifølge Bascombe har mye av grunnarbeidet i jakt på en kandidat startet for flere måneder siden, og at Hughes nå er på plass vil sette fart på den prosessen.

– Må ha store baller

Da Bournemouth sparket Scott Parker etter 9-0-tapet mot Liverpool i 2022, skal Hughes ha vært nær å få kloa i Roberto De Zerbi. Ifølge rapportene snakker Hughes flytende italiensk.

En av grunnene til at det gikk i vasken, var at salget av klubben fra russiskfødte Maxim Demin til amerikaneren Bill Foley dro ut. De Zerbi tok over i Brighton etter Graham Potter i stedet, og ledet sin første kamp i Premier League 1. oktober. Gary O’Neil fikk jobben ut sesongen. Han ble erstattet av Andoni Iraola, og er nå Wolverhampton-sjef.

Bascombe skriver videre at Alonso er av stor interesse for Liverpool FC og FSG, uavhengig av at han er supporternes soleklare førstevalg. Amorim er også høyt på listen.

Telegraph-journalisten siterer en kilde på Anfield, som sier: «Den nye manageren må ha store baller».

Sportsdirektøren har seks store oppgaver foran seg

Sportsdirektøren har seks store oppgaver foran seg

Richard Hughes får ingen myk start når han kommer inn i Liverpool FC.

Kommentar 20.mar 14:15
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05