Ville ansatt manager før sportsdirektør

Sir Kenny Dalglish mener ny manager burde på plass først.

Sir Kenny Dalglish har uttalt seg om det spennende som skjer i forbindelse med Liverpools jakt på ny manager og ny sportsdirektør. Klubben trenger en ny person i førstnevnte stilling når Jürgen Klopp gir seg etter sesongen, mens de står uten sportsdirektør for øyeblikket etter at Jörg Schmadtke takket for seg for en måned siden. 

Det har blitt rapportert flere ganger, så sent som i The Athletic torsdag, at Liverpool vil få en sportsdirektør på plass før en ny manager blir ansatt, slik at sportsdirektøren kan bli med på den prosessen. Dalglish er ikke sikker på om det er riktig rekkefølge. 

– Folk gjør det på ulike måter. De vil hente en sportsdirektør først, og så en manager. Spør du meg ville jeg gjort det omvendt, sier Dalglish på besøk i No Tippy Tappy Football-podcasten med Tim Sherwood og Natalie Pike. 

– Du kan også se på hva Manchester United gjør for tiden. De skal hente inn en sportsdirektør, men har de snakket med manageren? Hvis jeg hadde vært Erik ten Hag og de hadde hentet inn en sportsdirektør jeg ikke likte, ville jeg tenkt at han burde komme seg bort med første fly, sier Dalglish ifølge Anfield Watch. 

Jobbet under Comolli

Dalglish opplevde selv å jobbe under en sportsdirektør under sin andre periode som manager i Liverpool, i starten av FSG sitt eierskap på Anfield. Da var det Damien Comolli som var sportsdirektør, og klubben hadde variert suksess på overgangsmarkedet - fra Andy Carroll til Luis Suarez. 

Om de erfaringene har farget skottens syn på rollefordelingen vet vi ikke, men 72-åringen virker ikke videre begeistret for det som i historisk målestokk fremdeles er en relativt ny rolle i fotballen.

– Det er viktig å ha en sportsdirektør. Men det er også viktig at alle som jobber med å utvikle selve laget får gjøre det. Sportsdirektøren er ikke en manager, og de må gjøre hver sin jobb. Hvis begge klarer å gjøre en så god jobb som mulig, har man en bedre mulighet til å lykkes, sier Dalglish.

De siste dagene har det kommet frem at Liverpool skal være ute etter å hente tilbake tidligere sportsdirektør Michael Edwards, men denne gangen i en ny og større rolle. Når det gjelder konkrete navn har West Hams Tim Steidten og Bournemouths Richard Hughes blitt nevnt. 

Til jobben som manager virker de fleste å være enige om at en viss spanjol i Bayer Leverkusen er det foretrukne alternativet.

Kan mer makt friste Edwards tilbake til Liverpool?

Kan mer makt friste Edwards tilbake til Liverpool?

Intern murring og heftige diskusjoner skal ha preget den siste tiden til Michael Edwards som sportsdirektør i Liverpool. Nå kan han returnere i en ny rolle.

– Edwards vil kreve full kontroll for å vurdere komme tilbake

– Edwards vil kreve full kontroll for å vurdere komme tilbake

Fenway Sports Group vil gjøre et siste forsøk på å hente «hjem» Michael Edwards.