– Edwards vil kreve full kontroll for å vurdere komme tilbake

Fenway Sports Group vil gjøre et siste forsøk på å hente «hjem» Michael Edwards.

Liverpool FC hadde strålende suksess med Michael Edwards som klubbens sportsdirektør frem til 44-åringen forlot klubben sommeren 2022.

Til sommeren skal Jürgen Klopp forlate klubben, og de røde ønsker at den tidligere sportsdirektøren skal komme tilbake for å bestemme hvordan klubbens struktur skal være i det som blir æraen etter Klopp og støtteapparatet hans.

Edwards har allerede takket nei til et tilbud fra eierne i Fenway Sports Group (FSG) den siste måneden, men onsdag rapporterte Fabrizio Romano at de ville gjøre et siste forsøk på å lokke Edwards tilbake.

Han skal ha avslått en rekke tilbud fra klubber om å komme tilbake, deriblant fra Chelsea, og jobber nå som konsulent i firmaet Ludonautics sammen med Ian Graham. Graham jobbet i Liverpool FC fra 2012 til 2023.

Vil kreve full kontroll

Vanligvis godt informerte Paul Joyce i The Times melder at det må noe spesielt til for at Edwards skal vurdere å takke ja til et comeback i Liverpool FC. Han tror Edwards vil kreve full kontroll på Liverpools «fotballoperasjoner» for å vurdere å komme tilbake, under to år etter at han forlot klubben. 

FSG har vært på jakt etter ny sportsdirektør siden Julian Ward ga seg i fjor sommer. Han var den som overtok jobben til Edwards i 2022. Jörg Schmadtke ble så ansatt som en midlertidig løsning, og var ferdig i slutten av januarvinduet.

Eierne skal ha innsett at den profilen på en sportsdirektør de så etter nå har endret seg. Tidligere har de sett etter noen som kan bistå Klopp i hans behov, men det som nå trengs er en som kan ta hånd om hele klubben i det som kommer til å bli en overgangsperiode. Det er noe FSG håper Edwards kan la seg friste av.

Joyce skriver videre at FSG skal ha et møte med sine partnere i USA denne uken, og det at eierne nok en gang forsøker seg på Edwards kan bety at de ikke er overbevist av de andre kandidatene for jobben. FSG ser på Edwards som en av nøklene til suksessen under Klopp, med måten han opererte på i overgangsmarkedet, både da det kom til kjøp og salg.

Rory Smith i New York Times har et annet forslag til hva som kanskje kunne ha fristet:

Store arbeidsoppgaver foran seg

Det er ikke vanlig at det kommer lekkasjer om FSG sine planer, og det i en periode der de må ansette både en sportsdirektør og ny manager som skal erstatte selveste Jürgen Klopp.

Joyce skriver videre at Xabi Alonso er den fremste kandidaten for managerjobben – men at eierne trolig også vil intervjue Ruben Amorim fra Sporting.

I tillegg har det ikke vært kontraktsforhandlinger med spillere som Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold, som alle nærmer seg sitt siste kontraktsår. Det er samtaler som må starte når en ny sportsdirektør er på plass.

Vil gjøre et siste forsøk på å hente tilbake Edwards

Vil gjøre et siste forsøk på å hente tilbake Edwards

Fenway Sports Group skal ikke ha gitt opp.

– Vi tok begrepet «scouser» tilbake, og det ønsket vi å gjøre med matretten også

– Vi tok begrepet «scouser» tilbake, og det ønsket vi å gjøre med matretten også

Hva med lapskaus til middag i kveld, på selveste Global Scouse Day?

Reise 28.feb 14:02