– Siden det var Darwin som gjorde det, så var det så fortjent

Darwin Nunez var tilbake fra skade, og scoret et vanvittig viktig mål da Liverpool holdt liv i gulldrømmen.

Darwin Nunez var i superform og scoret en kandidat til månedens mål i februar borte mot Brentford. Så måtte han ut med skade, og mistet de tre neste kampene – inkludert en cupfinale.

At det var 24-åringen som scoret vinnermålet mente manager Jürgen Klopp gjorde at det var ekstra fortjent.

– Målet som gir deg tre poeng var så viktig. Det er alltid så avgjørende – og siden det var han – så var det så fortjent. Folk synger ofte den sangen, og dette er den beste måten å stilne det på, men de kan gjerne synge det dersom Darwin responderer slik han gjorde her, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen

Sangen han siktet til, var at hjemmesupporterne sang «You’re just a shit Andy Carroll» til Liverpools nummer 9.

– Før målet hadde han noen veldig gode involveringer. Jeg tror det var ham etter en dødball der keeperen gjorde en sensasjonell redning, og at det også var på hans sjanse. Han var inne i kampen med en gang, i det som åpenbart var en vanskelig kamp for oss.

Tøff kamp

Liverpool skapte ikke de største sjansene, og det så ut til å gå mot 0-0 og poengdeling på City Ground.

– Kamp nummer fire på elleve dager er alltid vanskelig. Med situasjonen med troppen vår er det supervanskelig. Vi startet ikke spesielt bra, det var klart, og vi fikk inn skikkelig rytme, så det var et problem. Det ville ikke flyte. Du må spille raskt mot et lag som ligger dypt, og bruke de riktige rommene. Vi hadde for mange spillere bak ballen. Vi skapte likevel noen sjanser, og selv om det ikke var de største sjansene, så viste det litt hvordan vi kunne gjøre det sier Klopp.

– I andreomgangen ble kampen tøffere og tøffere, mot en motstander som kjemper for resultatet og kan sette inn Taiwo Awoniyi, som er veldig krevende å spille mot og et skikkelig oppspillspunkt for kontringer med Anthony Elanga og Callum Hudson-Odoi rundt seg. Morgan Gibbs-White fikk da rom, og det gjør ting veldig utfordrende. Vi forsvarte oss eksepsjonelt på slutten med fire bak, Caoimhin Kelleher i mål og Wataru Endo etter at han kom inn.

– Det ble en åpen kamp, og det betyr at du kan vinne den, så «Macca» (Alexis Mac Allister) fikk en idé etter 98 minutter. En strålende ball, et nydelig stykke fotball, og Darwin er der og scorer målet. Det ble veldig fin ettermiddag for oss til slutt.

Så hvor viktig var denne seieren?

En så sen scoring og så viktige tre poeng – da sammenlignes det med bortekampen mot Aston Villa i 2019, da Liverpool senere skulle vinne ligaen. Den gang trengte de røde to mål, og fikk det. Denne gang holdt med ett.

– Den siste seieren føles alltid best. Denne er helt der oppe sammen med alle de andre. Vi har bare 63 poeng fordi vi også har vunnet de andre kampene. Jeg vet ikke akkurat når eller hvordan, men alle var veldig viktige. I dag, som mot Aston Villa i 2019 da vi måtte snu det og Andy Robertson scoret… Jeg tror «Robbo» kunne ha scoret i førsteomgangen her også, og burde gjort det, jeg vet ikke. Vi hadde øyeblikk i førsteomgangen også, men litt og litt kom de tilbake, sier Klopp.

– Vi hadde sjanser, og når vi spiller fotball så er vi alltid et veldig bra fotballag. Vi spilte ikke nok fotball i dag, og forhastet oss, men om jeg skjønner at det skjer? Ja, det gjør jeg. Liker jeg det? Nei, men det er fortsatt sant.

Grunnen til at Forest var så rasende

Grunnen til at Forest var så rasende

Det ble gitt rødt kort, eieren gikk etter dommeren og Forest sin «dommeransvarlig» Clattenburg ble sendt ut til pressen.

– Hahaha! Jeg ville ikke sunget en slik sang og fyrt opp Darwin

Liverpool har aldri scoret et senere vinnermål i Premier League– Hahaha! Jeg ville ikke sunget en slik sang og fyrt opp Darwin

Nottingham Forest-fansen hadde ikke lært av andre lag før seg, og sang «just a shit Andy Carroll». Det straffet seg.