Amorim ville ikke gi de samme garantiene som Alonso ga

Ruben Amorim fikk nye spørsmål om fremtiden sin.

Sporting-manager Ruben Amorim er inne i en av sine største uker i karrieren. Tirsdag slo de erkerival Benfica ut i semifinalen i den portugisiske cupen, og lørdag kveld skal de spille hjemmekamp mot samme klubb på Estádio José Alvalade i Lisboa.

Sporting er nummer én på tabellen, med 68 poeng etter 26 serierunder, og følges av Benfica poenget bak. Benfica har én kamp mer spilt.

Dersom Sporting vinner, eller i det minste klarer å unngå tap, er de i en drømmesituasjon for å kunne vinne ligatittelen igjen. Amorim ledet Sporting til topps i Primeira Liga i 2020/21-sesongen, i det som var deres første ligatittel på 19 år. Nå kan de gjøre det igjen.

Sporting - Benfica spilles lørdag kl. 21.30.

Fikk spørsmål om fremtiden

Etter at Xabi Alonso for en uke siden gjorde det klart at han kom til å bli værende i Bayer Leverkusen, har nesten alt handlet om Amorim i forbindelse med den snart ledige jobben i Liverpool FC.

39-åringen har også blitt linket til Barcelona.

På pressekonferansen før Benfica-kampen fikk han spørsmål om sin fremtid, og om han kunne komme med en lik garanti som Alonso kom med – at han ble værende i Sporting.

– Det kan jeg ikke garantere, var svaret fra Sporting-sjefen ifølge den portugisiske journalisten Bruno Andrade.

– Jeg kan ikke garantere det slik som Alonso gjorde. Vi vil ha tid til å diskutere fremtiden min, men må gjøre det til riktig tid. Nå fokuserer vi på å vinne titler, og så får vi se hva som skjer, skal han ha sagt videre.

Han skriver videre at han har hørt siden januar at Amorim kommer til å forlate klubben etter sesongen, og at uttalelsene på pressekonferansen bare forsterker det inntrykket – uavhengig om de vinner tittelen eller ikke.

Kommer etter torsdagens oppdatering

Amorim sin pressekonferanse er første gang han snakker etter at David Ornstein i The Athletic kom med en oppdatering på torsdag. Han er en av de med mest tyngde når det kommer til overganger og slike nyheter i engelsk presse.

«Den siste informasjonen jeg har, er at han absolutt er aktuell for Liverpool, og ikke Barcelona. Det har vært samtaler mellom partene», meldte Ornstein.

Samtidig skrev han at portugiseren ikke nødvendigvis er den eneste muligheten.

«Mange på utsiden mener at han er toppkandidaten, men jeg er ikke sikker på om det er tilfelle internt. Ikke fordi det er en annen kandidat, eller at han ikke kan bli toppkandidaten, men Liverpool gjennomgår en nøye prosess», skriver han videre.

«Det er klart at Amorim er en ønsket mann, og jeg forventer definitivt at han kommer til å forlate Sporting i sommer. Jeg hører at Premier League er der han ønsker seg, men vi vet ikke sikkert, og det kan være flere mulige jobber. Så dersom Liverpool skulle velge seg ham som førstevalg, så vil han ha et valg han må ta om hvor han ønsker å dra».

– Vi er klare for å være med i denne tittelkampen

Klopp snakket før United-kampen– Vi er klare for å være med i denne tittelkampen

Her er det manageren hadde på hjertet før søndagens bortekamp mot Manchester United.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Nå har du en uke på deg for å få navnet ditt i Klopp-boka. Bestill nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05