– Dette er en stor kamp for oss i tittelkampen

I ettermiddag venter kanskje en av de tøffeste kampene som gjenstår i Premier League denne sesongen.

Manchester United har ikke vært i form denne sesongen, og Erik ten Hag har store skadeproblemer på midtstopperplass, men Jürgen Klopp og Liverpool-supporterne vet at kamper mot erkerivalen alltid lever sitt eget liv, uansett hvor klubbene er på tabellen.

Kampen fra Anfield i desember beviste nettopp det, selv om de røde utvilsomt var det beste laget den dagen. Det endte likevel med poengdeling, skuffelse og 0-0. For et par uker siden, mot samme motstander på samme gressmatte, endte det med FA-cupexit.

Jürgen Klopp er klar for å vinne, og samtidig gi alt i sluttspurten av en meget spennende Premier League-sesong.

– Det er slik denne ligaen er, så fortell meg gjerne en annen måte å gjøre det på. Ja, vi vant ligaen ganske tidlig (i 2020), og City har gjort det samme, men majoriteten av tittelkampene pleier å være tette. Slik ser det ut til å bli nå også, så da passer det fint at vi er involvert i det. Det skal vi kjempe om å fortsette med å være.

– Dette er en stor kamp for oss i tittelkampen. Det er de alle. Jeg så terminlisten vår, og jeg mener at noen sa vi hadde de enkleste kampene igjen. Det kan jeg ikke forstå at folk mener. Det er mulig jeg er negativ, men det er tøffe kamper, vanskelige motstandere. Vi er uansett klar, var Liverpool-trenerens klare beskjed.

SESONGENS TYNGSTE: Liverpool ledet både 2-1 og 3-2, men måtte til slutt erkjenne nederlag mot Manchester United i FA-cupen.

SESONGENS TYNGSTE: Liverpool ledet både 2-1 og 3-2, men måtte til slutt erkjenne nederlag mot Manchester United i FA-cupen.

Ingen hjelp i toppkampen

Både Manchester City og Arsenal hadde tøffe bortekamper på plakaten lørdag, og det var nok mange Liverpool-supportere som ønsket litt hjelp i kampen om Premier League-tittelen. Det fikk vi ikke.

Crystal Palace tok en tidlig ledelse mot de lyseblå hjemme på Selhurst Park, før Kevin de Bruyne utlignet få minutter senere. Den første omgangen var ganske jevnspilt, men like etter pause scoret Rico Lewis det avgjørende 2-1-målet. Det ble også både 3-1 og 4-1 like etter. Kampen endte 4-2 etter et sent trøstemål av hjemmelaget.

Kampen det kanskje var høyest forventninger til var Arsenals bortekamp mot Brighton. Roberto De Zerbis menn var ubeseiret på hjemmebane siden 26. august i ligasammenheng, men fasiten ble at The Gunners rett og slett var flere hakk bedre. Resultatet ble slutt 3-0.

Det betyr at Arsenal igjen leder Premier League, men med én kamp mer spilt enn Liverpool. City er á poeng med de røde. Et uavgjortresultat mot Manchester United vil ikke være nok til å overta på toppen igjen, så alt annet enn tre poeng er kanskje ikke godt nok på Old Trafford.

Manchester United - Liverpool sparkes i gang kl. 16.30 og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

1. MAI: Siste frist for å få navnet ditt i Klopp-boka.

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Erkerivalen er ett av tre lag Liverpool ikke har vunnet mot denne sesongen

Erkerivalen er ett av tre lag Liverpool ikke har vunnet mot denne sesongen

De røde har kjørt over det meste av motstand så langt, men Erik ten Hags menn har blitt en vanskelig nøtt å knekke.