Vi fulgte Klopp og Alissons pressekonferanse:– Hvis vi ikke klarer det, la oss ryke ut på den vakreste måten som mulig

Vi fulgte Jürgen Klopp og Alissons pressekonferanse før returoppgjøret mot Atalanta.

Du kan følge pressekonferansen i livevinduet under eller i videoformat øverst i saken.

Velkommen!

Jürgen Klopp og Alisson møter pressen kl. 20.00 i forkant av bortekampen mot Atalanta.

Liverpool har reist til det andre oppgjøret i Europa League-kvartfinalen med et grusomt utgangspunkt etter 0-3 hjemme på Anfield forrige uke, men de røde har nok ikke gitt opp sjansene om avansement av den grunn.

Hva er Liverpools planer før en nærmest umulig oppgave står foran dem torsdag kveld?

Alisson: Likheter med comebacket mot Barcelona

– Det er ikke så mange likheter, bortsett fra resultatet. Vi spiller den andre kampen borte, og mot Barcelona var det på Anfield.

– Det er forskjellige spillere, en annen turnering, så det er egentlig flere ulikheter. Det er en helt annerledes situasjon, og vi må håndtere den på en helt annen måte.

Alisson: Troen på avansement

– Vi har klart slike ting i fortiden, slik som mange andre lag i fotballhistorien. Lag har klart å slå tilbake etter dårlige resultater, snudd kampen og kvalifisert seg til den neste runden.

– Vi må selvfølgelig tro på det selv også, men det er en vanskelig inngang etter min mening. Motstanderen viste sin kvalitet på Anfield, så det blir utvilsomt tøft i morgen.

– Men vi kommer hit med et mål om å forbedre oss i forhold til den forrige kamper, og spille bedre som et lag. Vi må unngå dumme feil og prøve å rette opp i mye. Vi får se hva resultatet blir av det...

Alisson: Atalanta som motstander

– Jeg har kjent til deres spillestil helt siden jeg forlot Italia, de er alltid en tøff nøtt å knekke. De er et fysisk lag, noe som alltid gjør det tøft å møte dem. De spiller også med mannsmarkering, 11 mot 11, så vi må sørge for å gi alt og jobbe hardt hele tiden.

– Hvis vi ikke gjør det, er det meningsløst å gå ut til første omgang. De gjorde en enestående kamp mot oss sist, med gode forberedelser både som lag og individuelt. Samtidig leverte vi en dårlig prestasjon.

Alisson: Liverpools nylige form

– To dårlige resultater, men vi kan ikke gjøre problemet større enn det er, selv om vi aldri skal tapte 0-3 hjemme.

– Vi må forbedre våre egne prestasjoner. Jeg kan være mer presis på hva: Å holde nullen er viktig, samtidig som vi må score på de sjansene vi får.

– Jeg kan si slike ting fordi jeg har stor tillit til forsvarerne og angriperne. Jeg vet hvilke kvaliteter de har. Hvis vi angriper og forsvarer oss som et lag, kan vi snu denne formen.

Alisson: Langtidsskaden

– Det var vanskelig for meg. Jeg liker rett og slett ikke å se på fotball når jeg er hjemme å hviler eller er ute med skade. Jeg ønsker å være med og spille selv. Jeg vil være en del av hver kamp, selv om jeg visste at det ikke var en sjanse.

– Jeg prøvde å gjøre mitt beste i rehabiliteringsperioden, med mye tid på fysiorommet og i gymmen. Jeg ønsker å komme sterkere tilbake, i god form, kanskje bedre enn jeg var tidligere.

– Det var åtte uker med doble økter hver dag, noen ganger tre også, så det var tungt.

– Å se laget kjempe om titler i den perioden ga meg enda mer lyst til å bidra selv. Takk Gud, for nå er jeg er og ser frem til resten av sesongen.

Alisson: Viktigheten av å holde nullen

– Vi må starte der. Dette var et målsetting vi må ha ut sesongen, neste sesong og kommende sesonger. Å holde nullen er grunnlaget for et lag med suksess. I fortiden var det solid forsvarsspill som ga oss titler.

– Å klare det avhenger ikke bare av forsvarerne, men hele laget. Vi må gjøre det sammen. Kjempe om ballen, tette rom, vinne dueller, blokkere skudd, stoppe innlegg og til slutt redde vanskelige skudd. Det er vår viktigste oppgave, og grunnlaget for oss i morgen og i resten av sesongen.

Klopp: Likheter med Barcelona-kampen

– Hmm, hva er likt? Resultatet i alle fall. Prestasjonene var ikke. Vi tapte 3-0 i Barcelona og ingen skjønte hvorfor. Nå har vi tapt hjemme, og det er en enorm forskjell.

– Nå er vi her for å vinne en fotballkamp, det er alt, så får vi se om det er mulig. Vi hadde mange gode øyeblikk sist, men de fortjente helt klart å vinne kampen med en god prestasjon. La oss starte med en bedre prestasjon av oss, prøve å vinne kampen, så får vi se hva det er igjen av tiden mot slutten.

Klopp: Talen før kampen mot Barcelona

– Jeg pleier sjelden å forberede meg på den måten. Jeg finner ikke ut hva jeg skal si til guttene i morgen, ikke her på pressekonferansen.

– Jeg husker at jeg sa dette før Barcelona: Hvis vi feiler, la oss gjøre det på den vakreste måten som mulig. Det vil jeg nok si igjen. Mange supportere da trodde at det var over etter kamp 1, nå tror færre det.

– Hvis vi vinner, vil spillerne fortelle hva jeg har sagt, hvis ikke, er det ingen som er spesielt interessert.

Klopp: Conor Bradley

– Han skal være tilbake i starten av mai, om et par uker. Det var ikke veldig alvorlig, men han er ikke her.

– Vi har ingen andre skader.

Europa League, viktighet

– 100 prosent viktig. Vi er her, det er to kamper og det er ikke over før alle minuttene er spilt. 1000 prosent fokus.

– Vi er bare her for å spille fotball, det er alt jeg kan si. Men jeg kan ikke vinne kampen på denne pressekonferansen, så jeg bryr meg ikke så mye om hva som skjer her.

Klopp: Mannsmarkeringen til Atalanta

– Vi spilte mot dem her for fire år, og de spilte helt likt. Da var resultatet helt ulikt. Mannsmarkeringen er ikke problemet, vi spilte bare dårlig.

– Vi vant ikke mot United, som spiller slik også, men vi skapte mye, selv om vi ikke vant. Vi kan spille mot slik motstand, men vi klarte det ikke hjemme. Så enkelt er det.

– Jeg vet ikke eksakt hva de kommer med i morgen. Det er aldri enkelt, men vi må sloss for seieren. Det kan vi uansett, så får vi se hvilke lag som takler denne situasjonen (3-0) best.

Klopp: Gianluca Scamacca, EM

– Han var fantastisk mot oss. Han er vanskelig å spille mot, god i luften, god på bakken. Det funket ikke for ham i West Ham, men du kan se at han har store kvaliteter.

– Jeg kjenner ikke til situasjonen på det italienske landslaget, men han er et fantastisk alternativ for dem. Han kan ta ballen ned, gi resten av laget tid, skummel i boks. En svært interessant pakke.

– Han gjorde en stor forskjell på Anfield, men vi gjorde det ikke så vanskelig for ham. La oss se hva vi kan få til i morgen.

Det var alt fra Klopp

Atalanta - Liverpool sparkes i gang torsdag kveld kl 21.00, og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.