– Noen ganger trenger du en skikkelig smell. Det har vi fått, og den skal vi bruke

Dersom en skulle være nedfor etter tapet mot Atalanta, har en i alle fall manageren som finner de rette ordene for å gi troen tilbake.

Det er mange grunner til på være litt nedfor etter kampen mot Atalanta, der Liverpool gikk på et sjokktap på hjemmebane. Med 3-0 før returoppgjøret på torsdag skal det mye til for at det skal bli semifinale i Europa League.

Men før den tid skal det spilles Premier League, og der er Liverpool i en kjempeposisjon, á poeng med tabelleder Arsenal på toppen av tabellen. Manager Jürgen Klopp finner de riktige ordene for å gi troen tilbake.

– Vi snakker sammen og minner guttene på de tingene de er gode på, for vi er virkelig gode. Det er grunnen til at vi er der vi er, og vi må bare vise det hver dag, så det er situasjonen. Det er ikke noe nytt. For noen kan situasjonen være ny, men det er da de mer rutinerte spillerne må ta steget opp og lede gruppen på banen, sier han i et intervju med Sky News.

– Vil gi folk noe å feire

Manageren fikk spørsmål om en mulig parade etter sesongen, og hva det vil bety.

– Jeg har hatt nok parader og fester. Det har aldri handlet om det, og det skal det heller aldri handle om, men jeg ville likt om jeg kunne gi folkene muligheten til å feire noe spesielt, og det synes jeg også ville vært riktig, sier han.

Nå vil han gjøre det han kan for at laget gir det et skikkelig forsøk i ligaen.

– Jeg er glad for at vi fortsatt er med i kampen. Jeg vil sørge for at vi virkelig går for det. Noen ganger her i livet er det slik at du trenger en skikkelig smell for å forstå hvorfor du gjør det du gjør. Vi fikk en skikkelig smell, så og nå skal vi bruke det, sier Klopp.

MÅ REVANSJERE: Liverpool må komme med en reaksjon og revansjere den svake prestasjonen og tapet på torsdag.

MÅ REVANSJERE: Liverpool må komme med en reaksjon og revansjere den svake prestasjonen og tapet på torsdag.

Bryr seg ikke om sammenligningene

Nå som tiden til Klopp i klubben går mot slutten, snakkes det mye om hvilken posisjon og status han har blant historiske managere for det han har gjort og fått til. Akkurat dét, er noe han ikke kunne brydd seg mindre om.

– Jeg bryr meg ikke om hva det vil bety. Vil det gjøre meg til en stor manager? Jeg har aldri sett på meg selv som en stor manager. Aldri, noen gang i mitt liv. Jeg er fortsatt overrasket over at folk ser på meg på den måten, men jeg aksepterer at folk gjør det. Det som er viktig er at folkene tilknyttet Liverpool er fornøyd med det vi har fått til, og det er det eneste som er viktig, sier han.

– Jeg trenger ikke å bli sammenlignet med Arsene Wenger eller hva som helst, det betyr ingenting for meg. På gravsteinen min vil jeg ikke at det skal stå «her er en av de mest suksessrike managerne på planeten». Du ligger fortsatt en meter under jorda. Nei, det er ikke noe for meg. Jeg ønsker å bli husket som en som kunne hjelpe folk i livet.

Liverpool - Crystal Palace spilles søndag kl. 15.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

– Jeg kan ikke lenger lage eggerøre en gang

– Jeg kan ikke lenger lage eggerøre en gang

Dansetimer og kokkekurs står på planen for Klopp når han gir seg.

Nyheter Lør. 13.04. 13:26
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

1. MAI: Siste frist for å få navnet ditt i Klopp-boka.

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05