– Jeg skjønner ikke hvordan vi plutselig har noe å tape

Jürgen Klopp henger ikke med på logikken, enn så lenge ingen snakket om Liverpool og ligagull før sesongen.

Etter å ha ledet Premier League i en uke etter at Arsenal og Manchester City spilte uavgjort etter landslagspausen, er Liverpool igjen nummer to i ligaen etter 2-2 på Old Trafford.

I forkant av kveldens kamp mot Atalanta har Jürgen Klopp fått spørsmål om laget hans nå trengte en distraksjon, etter det som skjedde i ligaen.

– Vi trenger egentlig ikke distraksjoner, svarer Klopp i intervjuet vist på TNT Sports.

– Med Premier League, så var det ingen som forventet at vi skulle være der vi er nå. Det er sannheten. Jeg tror ikke noen sa: «la oss se hva Liverpool kan få til». Etter sesongen vi spilte i fjor kan jeg forstå det, med noen nye spillere som kom inn og som ingen kunne vite om ville fungere, sier han videre.

– Ingenting å tape

Han forstår ikke helt hvordan narrativet har vært at Liverpool plutselig skulle være favoritter til å vinne ligaen, og nå ha noe å tape.

– Vi henger med, og plutselig får vi en rolle tildelt der vi liksom skal ha noe å tape… Det kan jeg ikke forstå. Det er bare noe jeg ikke skjønner. Du kan ikke gå et helt år der ingen forventer at du er med, så har du en sjanse og alt handler om at du kan miste det. Det gir ikke mening, sier Klopp.

– Med United-kampen var det bare rart. Vi drar dit to ganger på tre uker, spiller to veldig gode kamper, men klarer bare ikke å vinne. Én taper vi, det var galskap men det skjedde, for slik er fotballen og ting kan skje. I den andre kampen får vi et poeng. Vi er fortsatt med i kampen, og det ville vi også vært dersom vi tapte der. Det er mulig, det er ikke gitt at de to andre lagene vinner alle kampene sine, sier manageren.

– Et poeng føltes etter kampen som at vi hadde tapt to, men nå føles det som et poeng vi har vunnet.

Nå er alt fokuset på Atalanta i kveld.

– Det er ikke så viktig nå som vi skal spille i en annen turnering, men at vi skal spille den er ikke en distraksjon. Det er bare et annet fokus. Det er viktig at vi klarer det. Vi har tidligere lenge vært i fire turneringer. Nå er det bare to igjen, men de er intense nok. Jeg vil at vi skal gi det et forsøk og se hva vi kan få til. Jeg er veldig fornøyd med situasjonen vi er i, både i ligaen og i Europa. Det er spennende, utfordrende, men også positivt.

Liverpool - Atalanta spilles kl. 21.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

Amorim nekter for å ha møtt Liverpool

Amorim nekter for å ha møtt Liverpool

Ruben Amorim vil ikke snakke mer om fremtiden sin.

Nyheter 11.apr 13:54
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

1. MAI: Siste frist for å få navnet ditt i Klopp-boka.

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05