– Spiller United som dette mot Arsenal vil Arsenal vinne

Nå er det Arsenal som topper Premier League. De skal til Old Trafford 11. mai.

I nest siste serierunde skal Arsenal til Old Trafford for å møte Manchester United. Det er en stadion der Arsenal sjelden gjør det bra. De vant i 2020, men før det må vi tilbake til 2006 for å finne forrige seier.

Det skal sies at denne utgaven av Arsenal trolig er den beste de har hatt siden 2006 – og at denne utgaven av Manchester United er en av de svakeste i samme periode. Jürgen Klopp tror ikke at Arsenal vil tape mot et United-lag dersom de presterer slik som de gjorde mot hans Liverpool-lag på søndag.

– Dersom vi fortsatt henger med når den kampen spilles ville det vært flott, men Arsenal er et godt fotballag, og dersom United spiller slik som de gjorde her mot Arsenal, så vinner Arsenal den kampen. Det er jeg 100 prosent sikker på, sa Klopp på pressekonferansen sin etter kampen.

– Jeg er lei for å si det, men vi burde vunnet begge kampene og gjorde det ikke. Det er vår feil, sier Klopp.

– Dumt å tenke på målforskjellen nå

De røde er bak Arsenal på målforskjell, der «the Gunners» har ni flere plussmål. Klopp mener at det er for tidlig å tenke på målforskjell nå. Det er kampene som må vinnes.

– Det betyr noe etter 38 kamper, da betyr det mye. Folk og supportere vil si at vi må forbedre målforskjellen, men å gå for det vil være det dummeste vi kan gjøre. Det er ikke noe som skjer med hensikt. Du går ikke inn i en kamp med ønske om å score åtte mål, og så skjer det, sier han.


– Vi er de vi er, og vi er som vi er. Det er grunnen til at vi henger med i kampen, og det er helt greit for meg. Jeg visste at det kom til å bli supervanskelig helt til slutt. Vi har vært frem til i går på topp for en stund. Nå er det Arsenal, og senere kan det være noen andre. Vi ønsker å være der etter at siste kamp er spilt, sier han.

– Det er åpenbart bedre å være der hele tiden og ha en luke mellom deg selv og de andre, men vi lever greit med situasjonen vår. Jeg skulle ønske at vi hadde flere poeng, men det er helt greit, og jeg er overlykkelig over at disse guttene har fått oss i den situasjonen. De samme guttene som misbrukte sjanser i dag er de guttene som har gitt oss 71 poeng. Det vil trolig komme flere vendinger.

Denne uken er det to nye kamper for Liverpool. Torsdag kommer Atalanta til Anfield for kvartfinale i Europa League, og søndag kommer Crystal Palace til Anfield i Premier League.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

1. MAI: Siste frist for å få navnet ditt i Klopp-boka.

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Dødt løp i tittelkampen – med City som små favoritter

Dødt løp i tittelkampen – med City som små favoritter

Optas «supercomputer» har regnet ut sjansene for Liverpool-gull etter 2-2 på Old Trafford.

Nyheter 07.apr 23:35