Klopps favorittmål fra torsdagens kamp var ikke det mest åpenbare

Det var spesielt ett Liverpool-mål som gledet Jürgen Klopp litt ekstra.

Liverpool fikk til slutt jobben gjort, tok de tre poengene, og klatret forbi Arsenal og opp igjen på tabelltoppen i Premier League.

Etter kampen trakk Jürgen Klopp frem en scoring som han mente var av hans favorittmål – og det var ikke langskuddet fra Alexis Mac Allister.

– Vi scoret et av mine favorittmål noen gang, og det var 1-0-målet, for fra tid til annen trenger en spiss noe slikt. Jeg ber ham ofte om å presse motstanderen, og det er ganske sjelden at du kommer nære nok til å kunne blokkere på denne måten. Han gjorde det, og scorer 1-0. Det er glimrende, sier manageren.

Liverpool dominerte med ballen, men skapte lite mot et lavtliggende Sheffield United-lag.

– Disse kampene er vanskelige. De ligger dypt, og vi lærer oss allerede etter 20 sekunder at dødballene deres er vanskelig å forsvare seg mot, da de kunne tatt ledelsen. Så fikk de corner, der ballen gikk gjennom og det heldigvis ikke var noen på bakre stolpe, for ellers ville det vært en ny stor sjanse, sa han.

– Vi kontrollerte kampen etter det, men det finnes ulike måter å kontrollere en kamp på. Måten vi kontrollerte kampen på her var ikke riktig, fordi vi skapte ikke nok. Jeg forventer ikke at vi skal skape sjanse etter sjanse etter sjanse, for jeg kan ikke huske at de hadde noen kontringer heller.

– Når alt kommer til alt, er alt bra. Jeg vet ikke når vi igjen kommer til å møte en lignende utfordring, og resten av kampene fra nå og ut vil kanskje være annerledes. Spesielt den neste, sier Klopp.

Robertson tilbake for fullt

Det var nok noen som måpte litt da Liverpool slapp inn, og Klopp svarte med å ta ut sin toppscorer Mohamed Salah og sette inn venstreback Andy Robertson. Med Robertson på banen så de røde ut som et helt annet lag.

Robertson skadet seg i den siste privatlandskampen mot Nord-Irland, men det var heldigvis ikke alvorlig denne gang.

– Dersom jeg ville bedt guttene om gjenvinningspress, så var det ikke nødvendig for vi vant uansett ballen tilbake, så det var ikke som at du fikk de øyeblikkene. Det du må gjøre så vi etter 60 minutter. Vi må sette på farten, opp med tempoet, gå på «overlap», gå på innsiden, og det gjorde vi plutselig, sa Klopp.

– Eksempelet med Andy Robertson som konstant gikk ned på kanten var til stor hjelp. Det er problemet, at det var en vanskelig kamp å få rytme i, og vi burde hatt bedre rytme enn det vi hadde. Vi fikk det etter at timen var spilt. Så trengte vi åpenbart det fantastiske målet fra «Macca» for å snu kampen skikkelig, men det tredje målet var akkurat slik det allerede burde vært fra før. Den type øyeblikk, «Robbo» i full fart, nydelig innlegg, sensasjonelt god heading og så vant vi kampen.

Med tre dager i full trening, en halvtime mot Sheffield United på torsdag, og trening inn mot søndag, bør skotten være en aktuell mann å bruke fra start mot Manchester United på søndag.

– Det var superpositivt med guttene som kom inn. Curtis Jones tilbake, «Robbo» har nå trent i tre dager så det er til stor hjelp, Harvey Elliott. Cody Gakpo starter ikke men spiller en veldig god kamp, noe han trengte. Han er veldig fornøyd, og det hjelper så klart. Ingen ble skadet igjen så vidt jeg vet, så restitusjonen er allerede i gang. Nå må vi bli klare, og så kjøre på igjen.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 16.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

– Jeg måtte vise at Fulham-målet mitt ikke var flaks!

– Jeg måtte vise at Fulham-målet mitt ikke var flaks!

Alexis Mac Allister har nå levert to kandidater til årets Liverpool-mål.

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Nå har du en uke på deg for å få navnet ditt i Klopp-boka. Bestill nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05