Dødt løp i tittelkampen – med City som små favoritter

Optas «supercomputer» har regnet ut sjansene for Liverpool-gull etter 2-2 på Old Trafford.

Liverpool gikk inn til helgen på toppen av tabellen og som favoritter til å ta seriegullet i Premier League denne sesongen. Nå er fasiten en andreplass etter at både Arsenal og Manchester City vant sine kamper mot Crystal Palace og Luton.

Det er utvilsomt lov å henge litt med hodet etter to tunge dager i tittelkampen, men Liverpool er fortsatt med for fullt med syv kamper igjen å spille, ifølge Optas «supercomputer».

Verktøyet gir de røde 31,3 prosent sjanse til å ta førsteplassen, 13,7 prosent mindre enn hva som var status før 2-2-kampen på Old Trafford. City er nå oppe i 39,7 prosent og Arsenal står på 29 prosent.

Den overraskende gode prosenten kommer nok av at Liverpool, på papiret, har det enkleste kampprogrammet av de tre lagene. Crystal Palace (H), Fulham (B), Everton (B), West Ham (B), Tottenham (H), Aston Villa (B) og Wolverhampton (H) er forøvrig de rødes syv siste seriekamper.

City, som blant annet møter både Tottenham og Brighton på bortebane, har også to tøffe kamper mot Real Madrid i Champions League på trappene. De lyseblå er samtidig med i FA-cupen.

Arsenal, som leder Premier League for øyeblikket, har det klart tøffeste programmet igjen (på papiret). Mikel Artetas menn, som også er med i Champions League, har Aston Villa, Chelsea, Tottenham og Manchester United i de syv siste kampene, så dette er alt annet enn over for Liverpools del.

Glem målforskjellen!

Etter poengtapet mot Manchester United fikk Jürgen Klopp selvfølgelig spørsmål om den pågående tittelkampen mot Manchester City og Arsenal. Tyskeren tar det hele med knusende ro.

– Det er ingenting som betyr noe før 38 kamper er spilt. Mange supportere vil nok fortelle oss at vi bør begynne å tenke på målforskjell og slikt nå (Arsenal leder på målforskjell), men det er kanskje det dummeste vi kan gjøre. Slike ting (storseiere) skjer ikke bare fordi vi ønsker det.

– Vi vet hvem vi er, hvor gode vi er, og derfor er vi med i denne tittelkampen. Jeg har alltid visst at det ville bli vanskelig hele veien.

Med søndagens poengtap er Liverpool sannsynligvis avhengig at at Arsenal taper poeng i løpet av de siste syv kampene. Det har tyskeren god tro på.

– Det er sannsynlig, men jeg husker også at vi vant mange på rad i slutten av en sesong. City har også gjort det et par ganger. Samtidig vet vi at vi ikke kan tape poeng slik vi gjorde i dag. Men vi er mennesker, og vi tar det vi får. Jeg så guttene ønsket seieren i en vanskelig bortekamp, sa Klopp.

Tok Quansah i forsvar etter den skjebnesvangre pasningen

Tok Quansah i forsvar etter den skjebnesvangre pasningen

Jürgen Klopp legger ikke skylden på 21-åringen etter ett poeng på Old Trafford.

Nyheter 07.apr 20:37
Liverpool skapte flere sjanser enn i 7-0-seieren forrige sesong, men enormt sløseri førte til to tapte poeng

Kampkommentar Manchester United-Liverpool:Liverpool skapte flere sjanser enn i 7-0-seieren forrige sesong, men enormt sløseri førte til to tapte poeng

Klopps menn var ikke kliniske nok foran mål på Old Trafford. Her er vår kommentar etter kampen.

Kommentar 07.apr 19:10