Nå regnes Liverpool som Citys fremste utfordrer

De lyseblå er soleklare favoritter til seriegullet, men en god sesongstart har ført til at Liverpool nå regnes som deres fremste utfordrer.

Før Premier League-sesongen begynte ble det spådd en jevn kamp mellom Liverpool, Arsenal og Manchester United om andreplassen, mens Manchester City selvfølgelig ble regnet som klare favoritter. 

Etter en god sesongstart fra Jürgen Klopps lag, regner Optas supercomputer nå de røde som Citys fremste utfordrer, og i hovedsak favoritt til å ta andreplassen. Liverpool har fått med seg fire poeng fra de tøffe bortekampene mot Chelsea og Newcastle, mens det har blitt full pott mot Bournemouth og Aston Villa på Anfield. 

City er enorme favoritter

Ifølge supercomputeren er det nå opp mot 50 prosent sannsynlig at Liverpool blir nummer to denne sesongen. De røde er altså nærmest City, men det skal mye til for å slå de lyseblå fra Manchester. Pep Guardiolas lag vinner Premier League i ni av ti tilfeller av simuleringene til Opta. 

Her kan du se hvordan sannsynligheten er for de ulike lagene og tabellplasseringene. Bilde hentet fra Optas The Analyst.

Computeren gir de ulike lagene følgende sannsynlighet for å ta tittelen: 

Manchester City - 91,26%
Liverpool - 5,62%
Arsenal - 2,83%
Tottenham - 0,11%
Manchester United - 0,09%
West Ham - 0,03%
Newcastle - 0,02%
Brentford - 0,02%
Brighton - 0,01%
Aston Villa - 0,01%

Tøft program i starten

Det er ikke bare de gode resultatene som gir grunn til optimisme for Liverpools supportere. Også kvaliteten på motstanderen har vært god, og de røde har hatt et tøffere kampprogram enn lag som Arsenal, Tottenham og Manchester City. Det viser en oversikt fra The Athletic, som har kommet frem til at Newcastle har hatt det vanskeligste programmet, mens City har hatt det letteste. På papiret, selvsagt. 

Liverpool skal gjennom vanskelige bortekamper mot Tottenham og Brighton de neste ukene, men kan med optimisme se frem til hjemmekampene mot West Ham, Everton og Nottingham Forest. 

Men som vi så forrige sesong er det ingenting som avgjøres på papiret. Lørdag skal Liverpool bryne seg på en utfordring som viste seg å være veldig vanskelig i fjor - nemlig bortekamper med avspark klokken 13.30. Det endte med bare to poeng på fem forsøk, og det mot antatt svakere motstand. 

Lørdagens møte med Wolves blir en stor test - og kanskje en pekepinn på hva vi har i vente fremover. 

Lørdag skal Liverpool møte et nytt Wolves

Lørdag skal Liverpool møte et nytt Wolves

Dødelig angrepsduo og viktige midtbanespillere er borte.

Nyheter Fre. 15.09. 09:06
Liverpool må snu en fryktelig trend fra forrige sesong

Liverpool må snu en fryktelig trend fra forrige sesong

Må finne tilbake til oppskriften fra 2021/22-sesongen.

Nyheter Tor. 14.09. 21:18