Den eneste keepertreneren som blir værende i klubben

At Claudio Taffarel ser ut til å bli er godt nytt for Alisson Becker.

Søndag takket John Achterberg og Jack Robinson av som keepertrenere i Liverpool, og Alisson Becker og de øvrige målvaktene får jobbe med et nytt team når de returnerer til sesongoppkjøringen i sommern. Men én mann ser ut til å bli værende - brasilianske Claudio Taffarel. 

Journalist David Lynch skriver tirsdag at Taffarel kommer til å bli værende i klubben når Arne Slot tar over som hovedtrener. 58-åringen, som spilte over hundre landskamper for Brasil, ble anbefalt av landsmann Alisson da han ble hentet til klubben i 2021, og han ser ut til å ha blitt en populær kar i Liverpools støtteapparat siden den gang.

At Taffarel blir værende er godt nytt for Alisson og for de som ønsker å se førstekeeperen i Liverpool-drakt i noen sesonger til. Det skal være interesse fra Saudi-Arabia for målvakten, men Lynch skriver at 31-åringen ikke har noen planer om å dra. I stedet kan landslagskollega Ederson forlate Manchester City i sommer, om vi skal tro Fabrizio Romano.

Må forsterke

Taffarel alene er trolig ikke nok til å trene Liverpools målvakter, så de røde kommer trolig til å hente inn minst en ny keepertrener i sommer. 

Lynch skrier at Slot vil vurdere å ta med seg Jyri Nieminen fra Feyenoord når han begynner i Liverpool-jobben 1. juni. Han hadde ingen imponerende spillerkarriere, men har til gjengjeld lang fartstid som trener, hovedsakelig i USA. 

For Alissons del var det vemodig å si farvel til Robinson og Achterberg, som han har jobbet sammen med i mange år. Achterberg er klar for Steven Gerrards Al Ettifaq i Saudi-Arabia, mens det ikke er kjent hvor Robinson havner.

– De gjorde en fantastisk jobb. Vi ønsket at de skulle bli værende lenger. Men det er ikke i mine hender. Jeg er veldig glad i begge to, ikke bare som trenere, men som mennesker, sa han søndag ifølge This Is Anfield. 

Da bekreftet han langt på vei også at Taffarel blir værende. 

– Det ser sånn ut. 

Avskjeden til Klopp knuste Citys gullfest

Avskjeden til Klopp knuste Citys gullfest

Liverpool fikk klart mest oppmerksomhet på sesongens siste dag.

Nyheter 21.mai 19:00
Dette er Rafas råd til Slot

Dette er Rafas råd til Slot

Benitez trekker frem tre ting som er nøkkelen til suksess i Liverpool.

Nyheter 21.mai 16:41