Dette er Rafas råd til Slot

Benitez trekker frem tre ting som er nøkkelen til suksess i Liverpool.

Mandag kveld ble det omsider bekreftet at Arne Slot er mannen som tar over stafettpinnen etter Jürgen Klopp i Liverpool. 

Nederlenderen har signert en treårskontrakt med klubben, og 45-åringen begynner i sin nye jobb den 1. juni. 

En som vet bedre enn de fleste hva Slot har i vente er Rafa Benitez, som var Liverpools hovedtrener fra 2004 til 2010. Han har kommet med sine råd til nederlenderen for The Telegraph

Ærlighet, hardt arbeid og suksess

Benitez trekker frem tre ting som er sentralt for å få respekt i byen Liverpool. 

«Med ærlighet, hardt arbeid og suksess kommer suksess og beundrelse - det er nøkkelen til å bli akseptert i byen Liverpool.»

«Slik er det ikke bare i Liverpool. Det ser man også i andre klubber og i andre byer. Jeg har vært priviligert nok til å oppleve et lignende forhold til supportere i Newcastle United, Napoli, Valencia og Extremadura.»

Han understreker at forventningene i Liverpool er enorme. 

«Uansett hva du tror du vet, må du lære raskt hva det betyr å være Liverpool-manager. Det er forventet at man vinner hver kamp. Hvis man vinner og spiller bra, er forventningen at du skal vinne med tre mål.»

Behold prinsippene

Spanjolen sier at det er viktig å beholde prinsippene sine, men at man må tilpasse seg nye omgivelser. Han trekker frem signeringene av Peter Crouch og Pepe Reina som eksempel. 

«Det er viktig å tilpasse seg, men man må også holde på prinsippene og ideene man tror på. I mitt første år i klubben, var det en stor diskusjon rundt sonemarkering på corner. Vi visste at det var det beste etter å ha analysert 500 hjørnespark, og visste hva som ville gi mest suksess, men trengte andre spillere for å gjøre det på en god måte.»

«Vi hentet inn Peter Crouch, som var et godt oppspillspunkt og god på defensive dødballer, og hentet inn en ny målvakt i Pepe Reina, som var veldig sterk på hjørnespark og dødballer. Den neste sesongen slapp vi inn færrest mål i Premier League fra hjørnespark.»

UORTDOKS SIGNERING: Benitez hentet Crouch til Liverpool.

UORTDOKS SIGNERING: Benitez hentet Crouch til Liverpool.

Benitez har bare gode ord å si om supporterne Slot kommer til å møte i Liverpool. 

«Når man er i Liverpool er måten folket føler med klubbene sine - både Liverpool og Everton - sensasjonelt. Det er respekt med lidenskap. Hvis folk møter deg er de vennlige og ønsker deg alt vel. De ønsker bare å snakke om fotball, det skjedde aldri at noen kritiserte meg.»

Kommunikasjon er nøkkelen

En oppgave Jürgen Klopp mestret til gangs - som kanskje ikke var Benitez sterkeste side - var å snakke med pressen. Spanjolen sier det er noe av det viktigste som Liverpool-trener. 

«En annen viktig del av jobben er å håndtere pressen. Man kan ikke ignorere det som blir sagt og skrevet om Liverpool, det er umulig. Man må vite hva ekspertene sier for man blir spurt om det på pressekonferansene. Det er bedre å være forberedt. »

«Man må klare å skape en forbindelse med de ekte supporterne. Det er mange folk i klubben, og mange som tror de er sjefen, men det er bare en person som er ansiktet utad på pressekonferansene. Å takle det presset er utfordrende.»

Til slutt har han ett siste råd til Slot. 

«Liverpool har sett kvaliteter de liker i Arne. Mitt største råd til ham er å være seg selv, og forstå kulturen i klubben og i byen han skal arbeide i. Når han forstår det, er han på god vei til å lykkes i klubben.»

Liverpool skal hente inn spesialisert dødballtrener

Liverpool skal hente inn spesialisert dødballtrener

Flere klubber i ligaen opererer med en spesialisert dødballtrener. Nå ser Liverpool ut til å ha planer om å slutte seg til dem.

Nyheter 21.mai 10:28
Gjett hvilken sang Arne Slot sang på avskjedsfesten i Nederland?

Gjett hvilken sang Arne Slot sang på avskjedsfesten i Nederland?

45-åringen har begynt på prosessen med å bli delvis scouse.

Nyheter 20.mai 17:05