Det pinlige tapet på bortebane ble vendepunktet

Etter en lovende start på debutsesongen i Liverpool ble det etter hvert lite spilletid for Fabio Carvalho.

Etter en sesongstart med mye spilletid og lovende prestasjoner for Fabio Carvalho i sin første sesong i Liverpool sa det plutselig stopp med tanke på spilletid og muligheter fra start. Fra november og ut fikk han bare starte tre kamper, og det var i cupene. Fra februar og ut sesongen ble det bare tre fattige innhopp i alle turneringer. 

Totalt ble det 21 kamper, men inntrykket var likevel at han ikke hadde gjort nok for å spille seg inn i planene til Jürgen Klopp. Derfor endte det med utlån i fjor sommer. Først til RB Leipzig, der det ble begrenset med spilletid, og så til Hull, der han har levert varene gjennom vårsesongen. 

I et intervju med Liverpool Echo forteller 21-åringen hvordan han opplevde å få mindre og mindre spilletid etter hvert i debutsesongen. Han peker på bortekampen mot Nottingham Forest 22. oktober som et vendepunkt. Der tapte Liverpool 1-0 etter en svak prestasjon, med Carvalho fra start. 

– Etter den kampen fikk jeg ikke mange muligheter. Og hvis jeg først kom inn var det snakk om fem eller ti minutter, sier han. 

Den viktigste kampen han fikk starte etter oppgjøret mot Forest var mot Manchester City i ligacupen 22. desember, like etter VM i Qatar. 

– Det var ikke meningen at jeg skulle starte, men jeg tror Bobby Firmino ble skadet eller syk. Jeg scoret, men ble byttet ut til pause, og det var det, sier han.

Ingen konkret forklaring

Portugiseren forteller at han snakket med Jürgen Klopp om mangelen på spilletid, men at han kanskje skulle ha vært enda mer masete. 

– Jeg skulle kanskje ha snakket mer med ham. Men da vi snakket fikk jeg beskjed om å være tålmodig, at jeg gjorde det godt på trening og at jeg ville få muligheten. 

– Jeg følte også at jeg trente bra. På et tidspunkt var det flere spillere som lurte på hva som skjedde og hvorfor jeg ikke fikk noe spilletid, sier Carvalho. 

Den offensive spilleren virker ikke å bære nag til Klopp for måten debutsesongen gikk, men samtidig er han noe forundret over hvorfor det etter hvert ble så lite spilletid. 

– Han var ærlig med meg og ga meg noen ting jeg kunne bli bedre på, og jeg forsøkte bare å gjøre det på trening. 

Lærte mye

Vinnermålet mot Newcastle er det som trekkes frem som høydepunktet i Liverpool-karrieren så langt, men Carvalho har tatt med seg viktigere erfaringer enn det på treningsfeltet. 

– Jeg fikk trene med en av de beste managerne og noen av de beste spillerne i verden hver dag. På trening var det Firmino eller Thiago som var best teknisk i mine øyne, og jeg forsøkte å lære mye av dem. 

– Men den som utmerket seg var Mo Salah, med arbeidsinnsatsen. I tillegg var han alltid der for å gi meg og de andre unge spillerne gode råd. Han setter pris på spillere som jobber hardt på og utenfor banen, og da tar han vare på deg. Det satte jeg pris på, sier Carvalho og legger til at også James Milner var en god rollemodell. 

Totalt sett er han fornøyd med at han valgte Liverpool da han forlot Fulham for to år siden, og kanskje blir det muligheter til å vise seg frem igjen til høsten. 

– Selv om jeg ikke spilte mye så ble jeg bedre hver dag. Det er alltid opp- og nedturer i løpet av en karriere. Jeg vil komme tilbake og få så mange oppturer som mulig.

Carvalho og de Championship-utlånte kan ta sommerferie

Carvalho og de Championship-utlånte kan ta sommerferie

Sesongen er over for flere av de utlånte.

Nyheter Lør. 04.05. 21:22
«Flere klubber viser interesse foran sommervinduet»

«Flere klubber viser interesse foran sommervinduet»

Den 21 år gamle portugiseren har snudd karrieren på hodet med Hull i vår, men hva velger Liverpool å gjøre til sommeren?