Forklarer hvorfor januarovergangen aldri ble noe av

Fabio Carvalho var på vei til Liverpool i vintervinduet i 2022, men de røde måtte vente et halvt år til.

Fabio Carvalho satt klar for å ta den medisinske sjekken før Liverpool-overgangen i slutten av januar 2022. Det var Deadline Day i engelsk fotball, og flere klubber hadde begynt å få dårlig tid til å få på plass sine siste forsterkninger.

Jürgen Klopp og Liverpool hadde allerede hentet Luis Diaz det vinduet, men klubben ønsket seg også Carvalho, som hadde imponert stort i Championship med Fulham. På Merseyside ventet tittelkamp i Premier League, ligacupfinale og utslagsrunder i Champions League, men i tolvte time valgte 21-åringen å trekke seg fra avtalen.

ENDELIG: Fabio Carvalho fullførte den medisinske testen med Liverpool rundt fire måneder etter at  han trakk seg fra den opprinnelige overgangen.

ENDELIG: Fabio Carvalho fullførte den medisinske testen med Liverpool rundt fire måneder etter at han trakk seg fra den opprinnelige overgangen.

– Jeg leste ryktene på sosiale medier i ukene i forkant, men det var ikke før i slutten av vinduet at ting begynte å bli seriøst. Det var bokstavelig talt bare Deadline Day igjen, og jeg skulle gjennomgå den medisinske testen, sier han til Liverpool Echo.

– Men det føltes ikke riktig ut på det tidspunktet. Det føltes forhastet, så jeg sa jeg ikke ville gjøre det. Vi skulle fortsette samtalene etter det, for jeg ønsket å bli en del av Liverpool, en av de største klubbene i verden. Men akkurat da føltes det feil, rett og slett.

I månedene som fulgte var Carvalho en sterk bidragsyter i Fulhams opprykk til Premier League. Da feiringene hadde lagt seg, var han omsider klar for de røde.

– Jeg må gi skryt til Liverpool, for de forstod hva jeg ønsket, og de håndterte det veldig godt. Vi bare fortsatte å holde kontakten til sommeren. Samtidig ønsket jeg å avslutte sesongen med Fulham på en god måte, og slik ble det også. Jeg visste i prinsippet at den overgangen ville skje uansett.

De røde var riktignok ikke den eneste klubben som ønsket seg 21-åringens underskrift.

– Det var noen få andre, men jeg ønsket ikke å ta vekk oppmerksomheten min i Fulham, og jeg visste allerede at jeg ville til Liverpool.

Det kontroversielle landslagsvalget

I intervjuet med Liverpool Echo, som gir et helt spesielt innblikk i store deler av Carvalhos karriere så langt, snakker han også ut om da han valgte å trekke seg fra den portugisiske landslagstroppen. Mange spekulerte i at han ønsket å bytte til England, men det stemmer ikke.

– Det var en liten uoverstemmelse med Portugal. Vi kan kalle det en liten misforståelse, og det var min feil. Det var andre faktorer som spilte inn også, men jeg tror ikke jeg håndterte situasjonen godt. Jeg lærer fortsatt, og jeg har lært av den feilen.

Valget om å trekke seg endte med ingen deltakelse for det portugisiske landslaget i VM eller i fjorårets U21-EM. Han har likevel ikke endret meningen sin om hvilke landslag han vil representere.

– Jeg vil spille for Portugal. Jeg har spilt for England (U15 til U18) tidligere, men jeg har egentlig ikke et britisk pass. Det trenger man for å delta i VM, så jeg tror den døren er lukket. Hvis Portugal gir meg en sjanse, er jeg mer enn villig til å representere dem, sier Carvalho.

Carvalho, som har vært på utlån til Hull i vår, er ferdig med sin sesong. Nå venter noen uker på ferie, før han sannsynligvis blir en del av Liverpools pre-season i starten av juli.

Denne lagdelen må forsterkes til sommeren

Denne lagdelen må forsterkes til sommeren

Michael Edwards og Liverpool vil sannsynligvis prioritere midtstopperplass når overgangsvinduet åpner om en drøy måned.

Innsikt Ons. 08.05. 17:35
Liverpools markedspris har tidoblet seg siden oppkjøpet i 2010

Liverpools markedspris har tidoblet seg siden oppkjøpet i 2010

De røde nærmer seg storfiskene Real Madrid, Barcelona og Manchester United, ifølge fersk The Athletic-liste.

Nyheter Ons. 08.05. 19:28