Liverpool er sikret tredjeplass i Premier League

Aston Villa tapte i Brighton – nå blir Liverpool dårligst nummer tre.

Før Liverpool skal i aksjon selv, er det klart at de ikke kommer til å bli dårligere enn nummer tre denne sesongen. Det skal ekstremt mye til for at det ikke er akkurat der de er på tabellen nå de kommer til å ende.

For Aston Villa var det eneste laget som kunne ta igjen Liverpool på tabellen. Søndag møtte de Brighton på bortebane i Premier League. Det var et slitent Villa-lag, som tydeligvis kjente torsdagens kamp mot Olympiakos der de tapte 4-2 på Villa Park.

Fem minutter før slutt fikk Brighton straffespark. Joao Pedro bommet på straffen, men satte inn returen. Med det resultatet kan Aston Villa maks komme opp i 73 poeng denne sesongen. Liverpool har 75 poeng før søndagens møte med Tottenham.

Gir Tottenham håp

Liverpool skal til Villa Park neste mandag, uten mer enn æren å spille for. Da har Villa spilt bortekamp mot Olympiakos i Hellas fire dager før.

Resultatet hadde nok enda mer betydning for Tottenham, som ønsker å komme seg til Champions League neste sesong. De er sju poeng bak Aston Villa, med to kamper mindre spilt.

Alt håp er ikke ute for dem – selv om vi håper at det vil være det kl. 19.30 i kveld når kampen på Anfield er ferdigspilt.

Liverpool - Tottenham har avspark kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.