Tapte på straffekonk etter ny superopphenting

Liverpools U21-lag gjorde en mesterlig opphenting, men måtte se seg slått i kvartfinalen på straffekonk.

Tottenham U21 - Liverpool U21 3-3, 5-4 str. (2-1): Etter opphentingen mot Crystal Palace i åttedelsfinalen forrige helg var det duket for kvartfinale på selveste Tottenham Hotspur Stadium for Liverpools U21-lag søndag, og igjen skulle de vise sin evne til å komme tilbake i kamper - akkurat som førstelaget er kjent for. 

Premier League 2-sluttspillet er nytt av året og gir ungguttene god erfaring i cupspill. Flere av kampene som har blitt spilt så langt har endt i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, og 90 minutter var ikke nok for å skille Liverpool og Tottenham denne søndagskvelden. 

Liverpool, uten spillere som Kaide Gordon, Bobby Clark, James McConnell og Jayden Danns, begynte best da Lewis Koumas, som scoret sitt første mål for seniorlaget tidligere i år, sendte de røde i ledelsen. Men gleden var relativt kortvarig da hjemmelaget utliknet med en avslutning som nesten var fra midtbanen etter at Liverpool mistet ballen. Verre ble det da Tottenham snudde til 2-1 før pause. 

Det så enda mørkere ut tidlig i andre omgang da Tottenham gikk opp til 3-1, men Liverpools U21-lag har fått med seg mantraet om aldri å gi opp. 

Et kvarter gjenstod av kampen da en kort corner fra Liverpool til slutt endte i et fint raid av Josh Davidson, som slo inn i feltet. Der satte en uheldig Tottenham-spiller ballen i eget nett, og Liverpool våknet. 

Ti minutter senere var venstreback James Norris oppe og presset høyt. Norris har tilbrakt sesongen på utlån hos Tranmere, men har returnert nå som League Two-sesongen er over. Og godt er det, for han satte inn utlikningsmålet like før slutt. 

Koumas fikk muligheten til å avgjøre helt på slutten, men kampen gikk i stedet til ekstraomganger. Der var det jevnspilt før Tottenham satte inn et lite støt helt mot slutten. Heldigvis holdt Liverpool unna, og kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Der var det hjemmelaget som gikk seirende ut. Tottenham scoret på alle sine forsøk, og da ble Norris sin miss på Liverpools tredje straffespark det som avgjorde. Sesongen er dermed over både for U21- og U18-laget. 

Uansett var det en sterk prestasjon av Lewtas sitt lag, som manglet flere spillere og møtte laget som var suverene i seriespillet. Nå kan akademiet ta sommerferie etter det som har vært en god sesong.

Følgende lag spilte kampen: 

Mrozek - Miles, Pinnington, Nallo, Norris - Nyoni (Lucky fra 106), Pilling, Davidson - Laffey (Stephenson fra 71), Koumas, Morrison.