Hvor går veien videre for det skadeforfulgte stortalentet?

Kaide Gordons kontraktsforlengelse lar vente på seg, samtidig som 19-åringen er tilbake i storform for U21-laget.

Kaide Gordon har blitt sett på som et av Liverpools største talenter helt siden han ble hentet fra Derby tilbake i 2021. I hans debutsesong for de røde spilte han mye U21-fotball på høsten, før han også fikk flere muligheter av Jürgen Klopp utover våren.

Han debuterte for tyskerens førstelag i 3-0-seieren over Norwich den 21. september 2021, før han scoret mot Shrewsbury i FA-cupen og startet bortekampen mot Arsenal i ligacupen. Siden da har han knapt vært på banen, verken for U21 eller førstelaget, men nå ser situasjonen langt lysere ut for 19-åringen.

I løpet av våren har han nemlig spilt seg til fast plass på U21-laget igjen, og på søndag spilte han en helt avgjørende rolle for Barry Lewtas sitt mannskap. De røde lå under 0-2 til pause, men med Kaide Gordon som kaptein, ble kampen snudd i den andre omgangen.

Først scoret han etter 57 minutter, før han utlignet til 2-2 to minutter senere. Like etter det var han også nest-sist på ballen da Trey Nyoni sendte Liverpool i føringen. Den ledelsen klarte de også å holde på, og til helgen venter Tottenham i kvartfinalen i Premier League U21.

Sjekk ut dette fantastiske målet fra søndagens kamp:

Hva skjer til sommeren?

Gordon, som ble hentet for nærmere tre millioner pund, er utvilsomt en spiller Jürgen Klopp og Liverpool har hatt stor tro på siden han ankom Merseyside. Det viste blant annet tyskeren da 19-åringen fikk sjansen fra start mot Union SG i desember. Det har også blitt et kort innhopp i Premier League.

Nå tyder alt på at Arne Slot er mannen som skal føre Liverpool inn i fremtiden, så Gordon går utvilsomt en svært viktig sommer i møte. Får han sjansen til pre-season eller ender det med et utlån til Championship eller League One? Hvem vet...

Det som kanskje er litt skremmende er at kantspilleren ikke har signert en ny kontrakt siden 2021. I løpet av denne sesongen har spillere som Jayden Danns, Calum Scanlon, Ben Doak, Kieran Morrison, Bobby Clark og James McConnell for å nevne noen.

Liverpool FC pleier sjelden å komme ut med lengde på kontrakten for de yngste, men med tre år siden forrige forlengelse, er det sannsynlig at 19-åringens kontrakt ikke er av det lange slaget lengre. Enn så lenge får vi bare vente, og håpe på at den nyheten kommer snart.

Gordon står med fire mål og fire målgivende pasninger for Liverpool U21 denne sesongen. Han var, som nevnt, også kaptein mot Crystal Palace, noe som tyder på at de røde utvilsomt har den engelske u-landslagsspilleren i tankene inn mot sommeren.

Kaide Gordon

Alder: 19 (født 5. oktober 2004)

Posisjon: Høyrekant/Venstrekant

Landslag: To kamper for England U20

Kamper for førstelaget: Syv kamper, ett mål

Kamper for U21: 21 kamper, seks mål og fire målgivende pasninger

I dag er det fem år siden Sergio Busquets siste Twitter-post – husker du hva det stod?

I dag er det fem år siden Sergio Busquets siste Twitter-post – husker du hva det stod?

Den tidligere Barcelona-spilleren la det sosiale mediumet på hyllen etter besøket på Anfield.

«Liverpools tilnærming vil sannsynligvis dikteres av interessen på overgangsmarkedet»

«Liverpools tilnærming vil sannsynligvis dikteres av interessen på overgangsmarkedet»

Svak formkurve, nettroll og slettede Liverpool-bilder. David Lynch tar opp Darwin Nunez-debatten i ukens kommentar.

Kommentar 06.mai 17:00