– Vi har vært veldig uheldig med flere av våre største talenter

Kaide Gordon kan få sine første Liverpool-minutter på 693 dager.

Onsdag ettermiddag deltok Kaide Gordon på treningsøkten med førstelaget før avreise til Belgia, og mye tyder på at 19-åringen endelig kan få sjansen igjen etter nærmere to år på sidelinjen.

Det har nemlig gått hele 693 dager siden hans siste minutter for Jürgen Klopp. Da spilte han 63 minutter i ligacupsemifinalen mot Arsenal, 20. januar 2022.

På onsdagens pressekonferanse fikk Liverpool-treneren spørsmål om kantspilleren.

– Vi har vært veldig uheldig med flere av våre største talenter. Problemet har vært at de har vært litt for gode (for tidlig) når det gjaldt den fysiske tilstanden. De var så gode at vi trodde de allerede kunne hjelpe oss. Alt gikk også helt fint, men så sa kroppen nei, alt stopper. Det skjedde to eller tre ganger med Kaide, så han har vært ute veldig lenge, sa han til den oppmøtte pressen.

I likhet med Gordon, har også Stefan Bajcetic vært gjennom flere skader på grunn av alder og fysikk. Nå er kantspilleren endelig tilbake, og mot Union SG ligger godt an til å få sine første minutter denne sesongen.

20.01.2022: Det begynner å bli en stund siden vi har sett Kaide Gordon.

20.01.2022: Det begynner å bli en stund siden vi har sett Kaide Gordon.

– Nå er det virkelig kult! Den første dagen han var tilbake på trening husker jeg vi sa: «Åh, det der har vi savnet». Så det har egentlig ikke skjedd så mye, han er fortsatt en fantastisk spiller, fortsatt utrolig ung, og nå er han igjen med førstelaget.

Flere vil få sjansen

Gordon er riktignok ikke den eneste unggutten som kan få sjansen torsdag kveld. Luke Chambers, Calum Scanlon, Conor Bradley, James McConnell, Tom Hill og Ben Doak er også med i reisefølget.

– Vi prøver å gi ham (Gordon) så mye spilletid som mulig med U21-laget. Jeg mener vi har et veldig sterkt U21-lag, og de trenger ikke alltid å være på utlån samtidig. Det finnes ulike måter å utvikle talenter på, spesielt etter slike skader.

Avslutningsvis kom tyskeren med en svært klar indikasjon på at Liverpool vil mønstre et lag med flere av ungguttene mot Union SG. Det blir spennende å se hvem han gir sjansen.

– Vi har virkelig en god gruppe unge gutter, og noen av dem vil vi se i morgen. Det er 100% sikkert.

Union SG - Liverpool sparkes i gang 18.45 torsdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

Det som skjedde i 2020/21-sesongen må ikke skje igjen

Det som skjedde i 2020/21-sesongen må ikke skje igjen

En langtidsskade på Joel Matip kan sende Liverpool ut på overgangsmarkedet i januarvinduet.

Kommentar 13.des 2023 21:45
Jürgen Klopp kom med en oppdatering på Alexis Mac Allister

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på Alexis Mac Allister

Argentineren blir ikke klar til søndagens kamp mot Manchester United.