Trente med ball for første gang siden desember

Joel Matip tar nye steg - og vi vet fortsatt ikke hva som skjer med kontrakten.

Joel Matip sin siste kamp under Jürgen Klopps ledelse i Liverpool kom mot Fulham 3. desember. Kampen kommer til å bli husket for Liverpools snuoperasjon mot slutten da de vant 4-3, men for Matips del kan det ha vært det siste han gjorde i Liverpool-drakt da han røk korsbåndet underveis i kampen. 

32-åringen er på utgående kontrakt denne sesongen, og det har foreløpig ikke kommet noen informasjon fra klubben om hva som kommer til å skje videre. Men det er uansett hyggelig å se at midtstopperen tilsynelatende tar steg i opptreningen. 

This Is Anfield skriver at Matip denne uken trente med ball igjen da resten av laget gjorde sine forberedelser til kampen mot Aston Villa. Matip var ikke med på trening sammen med resten av gruppen og kommer ikke til å bli klar til de siste to kampene, men det er uansett et tegn på at han er på bedringens vei. 

For en måned siden kunne Klopp bekrefte at Matip hadde begynt å løpe igjen. 

– Og han hater å løpe. Men at han er i stand til å gjøre det er et bra tegn. Dette er den beste tilstanden han har vært i siden han ble skadet. I starten var det veldig smertefullt, men han kom seg gjennom det og nå er smertene over. Men ting tar tid og sesongen er nok ikke lang nok for ham, sa manageren tidlig i april.

Får han tilbud?

Matip er sammen med Thiago Alcantara og Adrian seniorspillerne som er på utgående kontrakt i sommer. I tillegg er 20 år gamle Mateusz Musialowski ventet å forlate klubben gratis når hans kontrakt løper ut 30. juni. 

Liverpool FC har ikke kommet med noen opplysninger om hva som skal skje med de som snart er inne i sin siste måned av kontrakten. I fjor kom de med bekreftelsen på at James Milner, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita kom til å forlate klubben før den siste hjemmekampen, slik at de kunne få sagt farvel til supporterne. 

Vi ser ikke bort fra at det samme kan skje i år dersom klubben har bestemt seg for å la spillerne forsvinne gratis i sommer. Journalister tett på klubben har antydet at det trolig går mot slutten for alle tre, men Jürgen Klopp sa like etter at Matip ble skadet at han håpet klubben ville gi midtstopperen en ny kontrakt. 

– Etter min mening, ja, men det er ikke min avgjørelse til syvende og sist. Jeg kan ikke skrive under på papirene, sa Klopp. 

Nå som Klopp er på vei ut og det er et nytt apparat på plass i Liverpool er spørsmålet om de ser på situasjonen på samme måte. Svaret får vi nok snart. 

Hvis alle forsvinner ender det med 201 kamper for Liverpool for Matip, mens Thiago er på 98 og Adrian på 26. Musialowski fikk sin eneste kamp for førstelaget i Europa League denne sesongen.

Hvem vil du se fra start i sesongens siste bortekamp?

Hvem vil du se fra start i sesongens siste bortekamp?

Her kan du velge ditt lag til kampen mot Aston Villa.

Velg lag 12.mai 12:54
Fikk bare seks mandagskamper på Anfield under Klopps ledelse

Fikk bare seks mandagskamper på Anfield under Klopps ledelse

Aston Villa blir Jürgen Klopps siste møte med «Monday Night Football» som Liverpool-manager.