Brighton skal ha åpnet samtaler om den Liverpool-linkede vingen

Crysencio Summerville kan bli en av de første brikkene som faller på overgangsmarkedet 2024.

Søndag skrev Leeds Live om topplagenes interesse for stjerneskuddet Crysencio Summerville, og deriblant ble Chelsea, Newcastle og Liverpool nevnt.

Mandag melder derimot Fabrizio Romano at Brighton skal ha kontaktet Leeds United for en potensiell avtale.

Romano skriver: 

«Ikke en lett en med mange klubber interessert men BHAFC har startet innledende samtaler for å utforske denne muligheten. Liverpool og Chelsea har fulgt han de siste månedene, fortsatt et åpent løp.»

Det er ikke rart at nederlenderen er ettertraktet etter et strålende 2023/24 i Leeds-trøya, med 21 mål og 10 målgivende, som endte med at han ble kåret som årets spiller i Championship.

Yorkshire-klubben betalte kun £1,5 millioner da de hentet kantspilleren fra Feyenoord i 2020. I sommer ønsker de seg rundt £35 millioner for å sende videre.

Kan starte en dominoeffekt

Siden Leeds mislyktes i å returnere til Premier League er det naturlig at Summerville må selges, for både sportslige og økonomiske grunner. 

Yorkshire Evening Post påpeker dog at den ferske pengeinnsprøytingen fra Red Bull gjør at Leeds trolig kan selge på sine egne premisser.

Leeds Live nevner at 22-åringen kan bli den første brikken som faller, og skape en dominoeffekt blant klubbene på markedet. 

Flere kanter rundt samme alder er koblet til eller fra flere toppklubber. Her kjenner vi igjen navn som Michael Olise (Crystal Palace), Eberechi Eze (Palace), Noni Madueke (Chelsea) og Yankuba Minteh (Newcastle). 

Et argument for at Leeds-stjerna skal velge Brighton er spilletid, samt sørkystklubbens historie med unge spillere. Brighton bekreftet nylig Fabian Hürzeler (31) som Premier Leagues yngste hovedtrener noensinne.

Ga fra seg nummer ni - men han er foran forbildet i køen

Ga fra seg nummer ni - men han er foran forbildet i køen

Darwin Nunez ga draktnummeret tilbake til forbildet - men det er han som er spydspissen når Uruguay jakter gull i Copa America.

Milner er sju år eldre enn den nye hovedtreneren

Milner er sju år eldre enn den nye hovedtreneren

Nå har Brighton fått på plass sin nye sjef.