Du får overraskende lite igjen for pengene om du satser på City-nedrykk neste sesong

Storfavoritt til seriegullet - men 71 ganger større sannsynlighet for nedrykk enn tittelrivalene.

De siste ukene har mange lagt merke til at oddsen for nedrykk fra Premier League neste sesong ikke henger helt på greip, spesielt ikke når man tenker på sportslig kvalitet og tidligere meritter. 

At du får 2000 i odds flere steder for at Liverpool og Arsenal skal havne i Championship i 2025/26 høres fornuftig ut, men ett lag mangler når vi ser på oddsen over de som regnes for å være lengst unna nedrykk - Manchester City. Der oddsen er 2000 for rivalene, er den enkelte steder nede i 28 for Manchester City - og noen steder enda lavere. 

Ifølge nettsiden Oddschecker er det bare tolv lag som har større sannsynlighet for nedrykk i 2024/25 enn de lyseblå. Og det til tross for at de har vunnet Premier League i fem av de seks siste sesongene, har en av verdens beste managere ved roret, og er en av de rikeste klubbene i Europa.

Grunnen til at du ikke får så mye igjen for pengene er selvfølgelig ikke at City over natta forventes å bli en middelhavsfarer i Premier League. I stedet er det nok elefanten i rommet - og en mulig snarlig utvikling av saken Premier League fører mot klubben. 

Kommer saken opp i høst?

Siden februar i fjor har Manchester City stått under tiltale for 115 brudd på ligaens økonomiske regelverk (Profitability and Sustainability Rules, PSR) for perioden 2009-2018. 

De svært alvorlige anklagene dreier seg blant annet om overrapportering av sponsorinntekter, ulovlige sponsoravtaler, dobbeltlønn til Roberto Mancini, og brudd på regler for tilnærming til unge spillere.

Premier League har satt ned en uavhengig kommisjon for å behandle saken, og ligaen har blitt kritisert for tidsbruken etter at tiltalen ble tatt ut. Flere har påpekt paradokset i at Premier League-sjef Richard Masters i to år på rad har delt ut trofeet til klubben som står anklagd for så alvorlige regelbrudd. 

Grunnen til at det tar tid er at saken er kompleks på grunn av det store antallet anklager. I tillegg har Manchester City vært klare på sin uskyld siden anklagene ble fremlagt, og klubbens juridiske stjerneteam vil neppe gjøre det enkelt for Premier League å føre frem saken.

Les mer om anklagene mot Manchester City her:

– Når du anklager noen for å lyve og jukse trenger du tunge bevis

– Når du anklager noen for å lyve og jukse trenger du tunge bevis

Det nærmer seg et år siden Premier League fremsatte 115 anklager om brudd på økonomiske regler mot Manchester City.

115 anklager, fortsatt ingen konklusjon – slik skiller Manchester City-saken seg fra Evertons

115 anklager, fortsatt ingen konklusjon – slik skiller Manchester City-saken seg fra Evertons

Pep Guardiola lover å bli med klubben ned til League One, dersom de blir straffet hardt for de 115 anklagene.

Innsikt 10.mar 09:01

Journalister i The Athletic uttalte tidligere i år at Manchester City vil være aggressive og gjøre det så vanskelig som mulig for Premier League. «De vil kaste alt de har av advokater på saken og forsvare seg på en robust måte», uttalte David Ornstein.

Gjennom våren har det versert rykter om at høringen alle venter på kan finne sted i løpet av høsten. Dersom Manchester City blir funnet skyldig, kan de bli straffet med poengtrekk, bøter, utestengelse fra Premier League, eller en kombinasjon av disse.