Ferdig i klubben etter 19 år

Adam Lewis sin kontrakt utløper i slutten av juni.

Adam Lewis har vært Liverpool-spiller i nesten 20 år etter å ha kommet til akademiet allerede som U6-spiller, men nå går scouserens tid i klubben mot slutten. 24-åringen er på utgående kontrakt denne måneden, og kommer ifølge This Is Anfield ikke til å få noe tilbud om forlengelse. 

De siste fire sesongene har den venstre vingbacken blitt sendt på utlån, og etter to sesonger med walisiske Newport County i League Two ser han ut til å ha funnet seg et nytt hjem. Lewis har vært åpen på at han ønsker å signere permanent for klubben. 

– Jeg er veldig glad i Newport og har snakket med manageren og klubben. Jeg holder alle muligheter åpne, men hadde likt veldig godt å bli værende her. Det er noe vi må snakke videre om, sa han tidligere i vår. 

Lewis står bare med én førstelagskamp for Liverpool, men for Newport har han levert varene med 15 målpoeng på 58 kamper fra sin posisjon ute på vingbacken. Blant annet serverte han en målgivende pasning da Manchester United kom på besøk i FA-cupen denne sesongen: 

Ingen vits å forlenge

Vanlig praksis i klubben er å tilby en kontraktsforlengelse til akademispillere som er på utgående avtaler, men det gjelder kun for spillere under 23 år. Lewis fyller 25 år i høst, og Liverpool FC kan derfor ikke kreve kompensasjon dersom han skulle bli snappet opp av en annen klubb gratis. 

Ettersom han ikke holder nivået som kreves for å spille for de røde, vil nok derfor en Bosman-overgang være best for alle i sommer. 

Ikke minst for Newport County, som ønsker å beholde scouseren. 

– Jeg vil gjerne at han skal fortsette her og tar gjerne en samtale om fremtiden. Vi kan nok ikke matche det Liverpool kommer med om de skulle tilby en ny kontrakt, men hvis de ikke gjør det skal vi ta en prat, har manager Graham Coughlan uttalt.

Alt ser dermed ut til å være lagt til rette for at Lewis sitt liv i Wales kan fortsette. 

Dette er spillerne som linkes til Liverpool før sommerens overgangsvindu

Samlesak:Dette er spillerne som linkes til Liverpool før sommerens overgangsvindu

Det kan bli for mange navn å holde styr på, så her kommer en liten samlesak med de mest aktuelle rapportene.

Innsikt 29.mai 18:33
Var lenge på radaren til Liverpool. Nå er han klar for Newcastle

Full oversikt over Premier League-overgangene: Var lenge på radaren til Liverpool. Nå er han klar for Newcastle

Overgangsvinduet har ikke offisielt åpnet, men noen kjøp og salg er allerede bekreftet.

Innsikt I går 12:51