Ny landslagsdebutant for Liverpool!

Viteszlav Jaros’ fantastiske start på 2024 bare fortsetter.

Tsjekkia - Malta 7-1 (2-0)

Torsdag kveld fikk 18 år gamle Lewis Koumas, som scoret mål for Liverpool mot Southampton tidligere i år, debuten da Wales spilte 0-0 mot Gibraltar. Et lite døgn senere har de rødes fått enda en, og nå er det snakk om tsjekkiske Viteszlav Jaros, som har hatt en helt ellevill vårsesong på utlån til Sturm Graz i Østerrike.

Den 22 år gamle keeperen var langslagsuttatt i treningskampene i mars, men da ble det ikke spilletid. Debuten kom imidlertid mot Malta fredag da målvakten fikk hele andreomgangen mellom stengene for å vise seg frem før EM-sluttspillet.

Det endte kanskje ikke helt som håpet. Like etter 4-0-målet til Tsjekkia var nemlig Malta-spiss Paul Mbong alene med Liverpool-keeperen, som var uheldig med timingen på utløpet sitt. Ballen ble så satt i det tomme buret.

Kamp om plassen

Tsjekkia er ett av 24 lag som skal til EM i sommer, og alt tyder nå på at Liverpools keeper blir med til mesterskapet. Kan det også bli spilletid i Tyskland? Det er ikke så usannsynlig som mange kanskje skulle tro.

Tsjekkerne har vært godt vant med tidligere Arsenal- og Chelsea-keeper Petr Cech i mange år på 2000- og 2010-tallet, men inn mot EM 2024 er plassen overraskende åpen. Jindrich Stanek (Slavia Praha), Matej Kovar (Leverkusen) og nevnte Jaros (Liverpool) er spillerne som kjemper om plassen.

EUROPA LEAGUE: Matej Kovar hadde ingen gode dag på jobben da Leverkusen tapte 0-3 mot Atalanta i Dublin.

EUROPA LEAGUE: Matej Kovar hadde ingen gode dag på jobben da Leverkusen tapte 0-3 mot Atalanta i Dublin.

I mars stod Stanek i mål mot Tsjekkia og Kovar mot Norge. Jaros ble da sittende på benken. Fredag kveld var det førstnevnte som ble sittende på benken, så får vi se hva det betyr når tsjekkerne EM-åpner mot Portugal den 18. juni.

Stanek er den mest erfarne av trioen (28 år), men spill i den hjemlige tsjekkiske ligaen er hans store hinder. Kovar stod i Leverkusen-buret da de tapte 0-3 i Europa League-finalen, og ble så benket mot Kaiserslautern i den tyske cupfinalen (selv om han hadde spilt majoriteten av cupkampene).

Viteszlav Jaros, som har vært på utlån til Sturm Graz i vår, kommer nylig fra både cup- og ligagull i østerrisk Bundesliga, samtidig som 22-åringen har spilt alt av kamper.

Det må også nevnes at Jaros er en høyaktuell kandidat til å ta over plassen bak Alisson på Liverpools førstelag, om Caoimhin Kelleher forsvinner fra Anfield i sommer.

Tyske medier: Liverpool og Mainz er i samtaler om et salg

Tyske medier: Liverpool og Mainz er i samtaler om et salg

Sepp van den Berg kan bli de rødes første salg denne sommeren.

Nyheter Fre. 07.06. 16:08
Dette er Premier League-stjernene Liverpool kanskje kan hentes «billigere» i sommer

Dette er Premier League-stjernene Liverpool kanskje kan hentes «billigere» i sommer

Flere engelske klubber er avhengig av å selge spillere for å holde seg unna straffer for svak økonomi.

Innsikt Fre. 07.06. 18:21