Torsdag skal Premier League-klubbene diskutere VAR

Premier League skal ha sitt årsmøte på torsdag.

Torsdag skal de 20 Premier League-klubbene møtes til årsmøte i Harrogate, der VAR igjen er på agendaen.

Wolverhampton har kommet med forslag om å skrote bruken av VAR, etter en sesong der de har vært veldig frustrerte over bruken av videodømming, og etter at føler seg veldig urettferdig behandlet.

At det vil bli skrotet helt virket urealistisk fra start, men det der gjør er i alle fall at det åpner opp for å ha en diskusjon om hvordan systemet brukes.

Vil neppe bli fjernet

Det har nå vært fem sesonger med VAR i Premier League, og dette er første gang det skal tas opp skikkelig og har fått så hard motstand.

For at et forslag skal få gjennomslag, må 14 av 20 klubber stemme for. Det virker veldig lite sannsynlig at det kommer til å skje. Liverpool er en annen klubb som har blitt utsatt for noen stygge dommerfeil denne sesongen, men i forrige måned rapporterte Ben Jacobs for Givemesport.com at Liverpool var blant klubbene som ønsket å beholde VAR. Det samme gjør Chelsea og Arsenal. 

Vi vet at det allerede er planlagt endringer for VAR-bruken neste sesong. Det er bekreftet at de innfører semiautomatisert offside, og når det er slutt på å tegne streker slik vi har vært vant med, kan akkurat det gjøre at prosessen går mye raskere.

I tillegg skal de som er på stadion få forklart over høytaleranlegget hvorfor en situasjon blir sett på, eller hvorfor en avgjørelse er tatt. Det er også sagt at en skal ha mer fokus på at VAR kun brukes til klare og åpenbare feil – noe det i store perioder ikke har blitt gjort.

Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Derfor virker Arne Slot perfekt for Liverpool

Derfor virker Arne Slot perfekt for Liverpool

Mens vi tålmodig venter på en lyd fra klubbens nye hovedtrener, ser vi på årsakene til at han kan være en naturlig arvtaker etter Klopp.

Podcast Ons. 05.06. 18:13