Gordon diskuterte og ønsket overgangen, men nå må ikke Newcastle selge mer

Anthony Gordon er for tiden i EM med England, og der skal han ha snakket med lagkameratene om en mulig overgang.

Regnskapsfristen er passert og de fremste Newcastle-nøkkelspillerne, som Alexander Isak, Bruno Guimaraes og Anthony Gordon er fortsatt på lønningslista i nord.

De to sistnevnte har ved flere anledninger blitt satt i forbindelse med Liverpool. De store avisene tror fortsatt at noe rørser seg rundt Gordon, men en overgang har nok blitt mindre sannsynlig.

The Athletic skriver: 

«Hvis nyheten om Liverpools interesse for Gordon var urovekkende for Newcastle-supporterne, ser det ut til å ha påvirket spilleren også.»

«Raskt, ble det klart at Liverpool ikke kom til å legge inn et formelt bud, gitt Newcastles høye verdivurdering – som var langt mer enn det dobbelte av de £40 millionene som brakte han nord fra Everton i januar i fjor. Et slikt beløp føltes berettiget med tanke på Gordons form i 2023-24, som ga han en plass i den engelske troppen i det pågående EM i Tyskland, for ikke å snakke om betydelige gjenværende avskrivingskostnader og klausuler i kontrakten hans.»

Med andre ord er prislappen et sted rundt £80-100 millioner.

«23-åringen var tilsynelatende fascinert av muligheten om å flytte tilbake til klubben som slapp han som 11-åring, og til tross for at det aldri var i nærheten av å materialisere seg, erkjenner noen i Newcastle at de kanskje må forsikre Gordon om at han fortsatt kan oppnå ambisjonene sine på Tyneside.»

Gordon diskuterte og ønsket overgangen

I The Telegraph byr de på at: 

«Det var samtaler med Liverpool om Gordon, hvis agent presset hardt på for å få han til barndomsklubben helt frem til fristen gikk 30. juni. Ifølge flere kilder i Newcastle ønsket spilleren at overgangen skulle gå gjennom, og hadde snakket om det med lagkameratene mens han var på England-oppdrag under EM.»

Men Liverpools interesse var såpass lunken at de ikke kom med noe konkret bud. Tallene det ble snakket om var også så lave at de ikke ville ha gitt et meningsfylt bidrag til Newcastles PSR-underskudd.

«Newcastle var desperate men ikke så desperate at de ville selge sesongens spiller på billigsalg. Om Liverpool kommer tilbake for Gordon senere i sommer gjenstår å se, men for Newcastle-hierarkiet er han ikke til salgs, og de vil forsøke å sikre at spilleren finner seg til rette igjen når han kommer tilbake til sesongoppkjøringen.»

Newcastle må ikke selge lenger

«The Magpies» er ikke like presset på å selge lenger, faktisk er det nå snakk om å kjøpe. En høyrekant og en midtstopper skal være øverst på handelista.

Dette skydles måten PSR-regelverket regner på. Det begrenser hvor mye klubbene kan tape over en treårsperiode.

Med salgene av Elliot Anderson til Nottingham Forest og Yankuba Minteh til Brighton, samt kompensasjonen de fikk av Manchester United for å slippe sportsdirektør Dan Ashworth, hentet Newcastle inn det meste av det de trengte.

Når de nå kan stryke et regnskapsår, siden det er tre om gangen, kan de plutselig ha rundt £100 millioner å ruttte med på overgangsmarkedet.

De største utleggene har blitt gjort i 2022/23. I januar 2022 ble Chris Wood, Bruno Guimaraes, Kieran Trippier og Dan Burn hentet for totalt £87 millioner. Så ble det brukt £124 millioner på Alexander Isak, Matt Targett, Sven Botman og Nick Pope.

I januarvinduet 2023 kom Anthony Gordon fra Everton for £45 millioner. Så var det Sandro Tonali, Harvey Barnes, Valentino Livramento og Yankubu Minteh for rundt £73 millioner til sammen.

Totalt har det blitt brukt £415 millioner på spillerforsterkninger. De eneste salgene av betydning i perioden har vært Chris Wood til Nottingham Forest og Allan Saint-Maximin til Saudi Pro League.

«Historien om Anthony Gordon og Liverpool er langt fra ferdig enda»

«Historien om Anthony Gordon og Liverpool er langt fra ferdig enda»

I denne ukens spalte tar David Lynch opp overgangssagaen rundt Anthony Gordon, og ifølge han er den langt fra over enda.

Kommentar Tir. 02.07. 17:10
Hvorfor er det så mange byttehandler plutselig, og er det triksing med tall?

Hvorfor er det så mange byttehandler plutselig, og er det triksing med tall?

Det økonomiske regelverket får klubbene til å være kreative på overgangsmarkedet, men det gjelder ikke Liverpool.

Innsikt Tir. 02.07. 13:57