Newcastle frykter at Gordon har bestemt seg for Liverpool-prosjektet

Det ble ingen avtale i juni, men i Newcastle er det bekymring over at Anthony Gordon skal la seg lokke tilbake til Liverpool.

I helga omtalte vi den oppsiktsvekkende kontakten fra Newcastle, for å selge Anthony Gordon til Liverpool.

Tyneside-klubben har hatt ei aktiv og stressfull helg, hvor de har brukt de siste timene av juni på å komme i havn med de økonomiske PSR-kravene.

De andre Premier League-klubbene skal ha spekulert i at Newcastle trengte et sted mellom £30-£100 millioner. Klubbene følger med på hverandre, for å vite hvilke kort de kommer til forhandlingsbordet med.

Her er noe av det som skjedde, på relativt få timer: 

Newcastle solgte unge Elliot Anderson og Yankuba Minteh, til henholdsvis Nottingham Forest og Brighton, for rundt £65 millioner. Newcastle kjøpte også målvakt Odysseas Vlachodimos fra Forest.

Men, hos «The Magpies» er det en frykt for at stjernespiller Anthony Gordon har latt seg friste av Liverpool-prosjektet.

Fryktes at Gordon har latt seg friste 

Flere kilder har beskrevet for The Athletic at den siste uka har vært en av de vanskeligste og mest intense. Et stress fra styrerommet til trener og spillergruppa.

TID TIL EN PRAT: Chelseas Cole Palmer og Anthony Gordon i treningsrommet på Spa & GolfResort Weimarer Land.

TID TIL EN PRAT: Chelseas Cole Palmer og Anthony Gordon i treningsrommet på Spa & GolfResort Weimarer Land.

«Sårbarheten som Premier League-rivalene ante var så stor at til og med Alexander Isak og Anthony Gordons navn ble nevnt, men selv om klubben ønsket å beholde førstnevnte for enhver pris, understreket sistnevntes overgang til Liverpool – selv om den var kortvarig – bare omfanget av Newcastles forestående krise.»

Et tosifret antall poeng i trekk var straffen Newcastle fryktet, og jobbet hardt for å unngå.

The Athletic opplyser: 

«Samtalene med Liverpool om Gordon kom ut av desperasjon, til tross for at Newcastle ønsket å beholde kantspilleren, men det er fortsatt frykt internt for at hodet hans kan ha blitt vendt.»

Det er liten tvil om hvordan avgjørelser har blitt basert på finanser og ikke fotball.

«Liverpool hadde tidligere gjort en forsiktig henvendelse, og Newcastle – som er på jakt etter en midtstopper til høyresiden – foreslo en avtale som ville ha ført Quansah, den 21 år gamle forsvarsspilleren, til Tyneside. Det ble avvist som en ikke-starter på Anfield, og overgangen gikk ikke videre.»

«Til tross for Gordons engasjement med England, var fremtiden hans fortsatt usikker før helgen og noen i Newcastle frykter at han allerede kan ha blitt overbevist om en mulig retur til Merseyside. Howe vill håpe at det ikke er tilfelle ettersom han var Newcastles talisman gjennom hele 2023-24.»

Andre spillere enn Quansah kan brukes

Fabrizio Romano meldte i helga at samtalene hadde funnet sted, men at den eneste måten de kan gjenopptaes på er om Newcastle senker verdisettinga/prisen.

Mirror har trukket frem en annen mulighet, at Liverpool bruker reservekeeper Caoimhin Kelleher som en avtalebrikke. Det er kanskje mindre trolig etter at Newcastle sikret seg 30-årige Vlachodimos fra Nottingham Forest. I tillegg har de hentet 37-årige John Ruddy gratis.

The Telegraph trekker opp Joe Gomez som en kandidat til å gå andre veien. Chris Bascombe i samme avis poengterer at Liverpools største «problem» med overgangen er at de er godt dekket på venstre, Gordons beste posisjon.

Her er det spesielt Luis Diaz, som har to år igjen av Anfield-avtalen, som har vært koblet vekk i løpet av det siste halve året. 27-åringen er dog populær blant supporterne, storspiller i Copa America og noe begrenset med klubber vil ha råd.

Colombianeren kostet £50 millioner i 2022. Den prisen er betydelig høyere nå.

Mesterskapsspillerne Diogo Jota, Cody Gakpo og Darwin Nunez spiller gjerne ute til venstre også.

Tidligere Slot-elev svarer på Liverpool-ryktene

Tidligere Slot-elev svarer på Liverpool-ryktene

Den tidligere Arne Slot-eleven Igor Paixao har svart på spørsmål om ryktene som har linket han til et gjensyn med sin gamle trener.

Nyheter 30.jun 14:25
Liverpool var ikke interessert når Newcastle ville ha Quansah som en del av avtalen

Liverpool var ikke interessert når Newcastle ville ha Quansah som en del av avtalen

De røde ville ikke ofre talentfulle Jarell Quansah for å sikre seg Anthony Gordon.

Nyheter 29.jun 14:18