Kan ha et keepertrener-problem i starten av pre-season

Arne Slot må ha hjelp fra Darwin Nunez om han skal ha en keepertrener klar til pre-season-starten.

Arne Slot forventes å starte pre-season trening med spillerne som ikke er opptatt med mesterskapsspill på fredag. Der kan han få et litt uventet problem, han må nemlig kanskje klare seg uten noen av klubbens senior keepertrenere. 

Fabian Otte, som ble hentet til klubben i sommer, og Claudio Taffarel er opptatte med å være keepertrenere for henholdsvis USA og Brasil i sommerens Copa America mesterskap. 

Derfor vil ingen av dem ha mulighet til å delta på Liverpools pre-season før landene deres er slått ut av mesterskapet.

De rødes tidligere målvaktssjef John Achterberg forlot klubben sammen med Jürgen Klopp i sommer og har tatt over som keepertrener for Steven Gerrard i Al-Ettifaq. 

FORLATT KLUBBEN: John Achterberg og Adrian har forlatt Liverpool.

FORLATT KLUBBEN: John Achterberg og Adrian har forlatt Liverpool.

Achterbergs assistent, Jack Robinson, forlot også klubben denne sommeren, mens Liverpools veterankeeper Adrian – som nylig fikk sin UEFA B-lisens for trener – skal slutte seg til Real Betis etter at kontrakten hans gikk ut i dag. 

I Otte og Taffarel sitt fravær vil Slot sannsynligvis bli nødt til å hente inn hjelp fra akademistaben de første dagene eller ukene av pre-season.

Mark Morris er keepertreneren til U21-laget og det er godt mulig at det blir han som må ta over jobben med å få Caoimhin Kelleher og resten av keeperene som skal trene med førstelaget i sommer klar til sesongstart. 

I tillegg til Kelleher vil sannsynligvis ungguttene Marcelo Pitaluga, Fabian Mrozek og Harvey Davies også være en del av førstelaget sine treninger tidlig i pre-season, mens Alisson og Vitezslav Jaros kommer senere på sommeren. 

OPPTATT: Fabian Otte er opptatt med å være keepertrener for USA i Copa America.

OPPTATT: Fabian Otte er opptatt med å være keepertrener for USA i Copa America.

Kan få hjelp av Darwin

Men Darwin Nunez kan fikse keepertrener-problemet for sin nye sjef. Liverpool-spissen skal nemlig møte arbeidsgiveren til Fabian Otte når Uruguay møter USA i deres siste gruppespillskamp i natt. 

Otte ble hentet av Arne Slot til å ta over ansvaret som målvaktsjef for de røde, men han begynner ikke i sin nye klubb før han har gjort ferdig jobben med USA sitt landslag i Copa America mesterskapet i sommer. 

Hvis Darwin og Uruguay vinner eller spiller uavgjort i kampen ryker vertene fra USA ut, så lenge Panama gjør jobben i sin kamp mot Bolivia. 

Dermed kan Darwin sende Otte tilbake til Liverpool akkurat i tide til at pre-season starter for hans nye arbeidsgiver. 

KAN HJELPE SIN NYE TRENER: Hvis Darwin og Uruguay slå USA i natt hvil de sende Fabian Otte hjem i tide til å delta i starten av Liverpools pre-season.

KAN HJELPE SIN NYE TRENER: Hvis Darwin og Uruguay slå USA i natt hvil de sende Fabian Otte hjem i tide til å delta i starten av Liverpools pre-season.

Den tyske 33-åringen har også tidligere vært trener for Borussia Mönchengladbach, Burnley og Hoffenheim U23. Han har jobbet som keepertrener siden han la opp som fotballspiller i 2018, og har dermed allerede fått flere års erfaring på tross av sin relativt unge alder. 

Signeringen av Otte ble bekreftet av Arne Slot selv i hans første intervju med Liverpoolfc.com.

– Det er også endring med keepertrenerne, der vi tar med oss Fabian Otte. Han jobbet i Borussia Mönchengladbach, og er nå med USA sitt lag i Copa America. De er de første stillingene der vi har ansatt noen, og vi ser fortsatt etter noen i et par andre stillinger. Jeg og Richard er mye sammen på telefonen. Ikke bare om dette, men også om de stillingene vi må fylle, sa Slot i intervjuet.

Darwin kan ta historisk rekord med scoring i natt

Darwin kan ta historisk rekord med scoring i natt

Darwin Nunez har hatt et veldig godt mesterskap for Uruguay i Copa America så langt, og med scoring i nattens kamp kan han ta en historisk rekord.

Nyheter Man. 01.07. 16:42
Fredag holder Arne Slot sin første pressekonferanse som Liverpool-trener

Fredag holder Arne Slot sin første pressekonferanse som Liverpool-trener

Vi vil følge med og oppdatere fra AXA Training Centre.

Nyheter Man. 01.07. 14:54