Stortalentet som skal skyte Liverpool inn i Champions League

19-årige Olivia Smith har signert for de røde.

Det er stille på Arne Slots overgangsfront, men for Matt Beard har det skjedd store ting nå.

I slutten av juni omtalte vi at Liverpool FC Women var villige til å slå overgangsrekorden de satte forrige sommer, da de hentet Sophie Román Haug fra Roma Femminile, for å sikre seg Olivia Smith.

Liverpool bekrefter nå denne overgangen, så frem internasjonal godkjennelse kommer i orden, og 19-åringen skrev tirsdag under på AXA Melwood Training Centre.

– Nå som jeg endelig er her på anlegget, har jeg fått sett litt av Liverpool, jeg elsker det, og jeg er kjempeglad, sier hun til Liverpoolfc.com.

– Det er definitivt en prestisjefylt klubb som helhet og for faren min er det også veldig viktig, dette er klubben han har sett på og fulgt siden han var yngre. Så, det er veldig kult å faktisk være en del av dette og få denne muligheten.

Sikter oppover etter sterk sesong

Matt Beards jenter leverte en sterk 4.-plass i Super League, bak Arsenal Women, Manchester City Women og serievinner Chelsea Women.

Smith blir en sentral del av det å utfordre topptrioen. Canadieren har fått trøye #11, som viser hvilken tiltro de røde har til henne.

Talentet er det liten diskusjon om. Smith ble kåret til årets unge spiller i den portugisiske ligaen, etter 13 mål og ni målgivende på 18 kamper for sølvlaget Sporting.

På landslaget er hun tidens yngste spiller. Debuten kom i 2019, i en alder av 15 år og 94 dager.

– Jeg synes det er kjempespennende fordi vi har et så ungt lag, og (forrige) sesong var de fantastiske. Jeg gleder meg til å være en del av en slik tropp.

– Jeg føler definitivt at jeg kan bidra til spillerne, laget og staben, både som person men også som spiller, i kampen om en plass i Champions League neste år.

Terminlista for Liverpool FC Women er ennå ikke klar, men ligastart er satt til helga 21./22. september.

Liverpool vurderer en ny tredjekeeper

Slik er målvaktssituasjonen: Liverpool vurderer en ny tredjekeeper

Et blikk på målvaktssituasjonen i Liverpool.

Nyheter Tir. 02.07. 10:45
«Air Haug» løftet Liverpool til dobbelt så mange seiere

Liverpool FC Women«Air Haug» løftet Liverpool til dobbelt så mange seiere

Med norske Sophie Román Haug på topp tok Liverpool FC Women store steg i 2023/24-sesongen.

Kopite 10.jun 18:48