Liverpool-sjefen ble kåret til årets manager

Liverpool FC Women endte på en sterk fjerdeplass denne sesongen.

Liverpool FC Women har tatt store steg de siste årene etter at Matt Beard kom tilbake som manager. Mannen som ledet laget til ligagull både i 2012/13 og 2013/14-sesongen returnerte til Liverpool i 2021, og tok de røde til opprykk i sin første sesong.

Forrige sesong endte laget midt på tabellen på en sjuendeplass, og i år tok de nye steg og sikret en imponerende fjerdeplass. Det er klubbens beste plassering siden 2017.

Det er også noe som settes pris på, og tirsdag kveld var det prisutdeling for League Managers Association Awards.

Årets manager

Beard ble kåret til årets manager i Barclays Women's Super League – en pris han også vant i 2013 da han ledet laget til ligagull.

Emma Hayes i Chelsea forlater nå Chelsea etter en eventyrlig avslutning på sesongen der de kjempet seg tilbake etter tapet mot Liverpool og vant ligamesterskapet med noen storseire på tampen, men det er altså Matt Beard som vinner prisen.

– Vi er fornøyde med sesongen. Disse prisene er hyggelige, og jeg er veldig, veldig takknemlig for alle som har stemt. Det handler ikke bare om meg, men om laget. De må gå ut og prestere, og støtteapparatet jobber utrettelig bak kulissene for å hjelpe til og støtte opp om alt vi gjør. Det handler om det kollektivet, og det er støtteapparatet og spillerne. Alle fortjener anerkjennelse for det, sa han ifølge Liverpoolfc.com

– Jeg har sagt det noen ganger det siste året - det er spennende å se hvor langt dette laget kan nå.

Klopp var nominert

Jürgen Klopp var blant de nominerte til å vinne prisen som årets manager i Premier League. Han var nominert sammen med Mikel Arteta, Pep Guardiola, Unai Emery og Andoni Iraola.

Det var Guardiola som vant, og det gjorde han for femte gang.

Hovedprisen er LMA Manager of the Year og er helt uavhengig av divisjon – og den gikk til Kieran McKenna som har ledet Ipswich Town tilbake til Premier League for første gang på 22 år. Han ble også kåret til årets manager i Championship. McKenna er nå linket både til Brighton, Chelsea og Manchester United, der de to førstnevnte allerede er på managerjakt.

Kunne ha spilt for fire landslag. Nå kan EM-drømmen med England gå i oppfyllelse

Kunne ha spilt for fire landslag. Nå kan EM-drømmen med England gå i oppfyllelse

Jarell Quansah har gått fra null til sytten Premier League-kamper og en plass i Englands bruttotropp denne sesongen.

Nyheter 21.mai 22:33
Avskjeden til Klopp knuste Citys gullfest

Avskjeden til Klopp knuste Citys gullfest

Liverpool fikk klart mest oppmerksomhet på sesongens siste dag.

Nyheter 21.mai 19:00