Roman Haug er Women’s Super Leagues beste duellspiller

Den norske stjernespissen biter bra fra seg i luftduellene for Liverpool denne sesongen.

Sophie Roman Haug kom med store forventninger foran årets sesong i Women’s Super League. Den norske landslagsspissen har scoret tre ganger og har to målgivende etter sine ti første seriekamper i rødt. Hun har også en scoring i kvinnenes ligacup.

Hun har ikke helt klart og fulgt opp scoringsformen som hun hadde i Italia forrige sesong, hvor hun skjøt Romas kvinnelag til sin første Serie A-tittel noensinne. Da hadde hun syv ligamål på færre minutter enn hun har fått så langt for Liverpool.

Men et sted som hun virkelig utmerker seg i WSL er i duellspillet. Ifølge ligaen selv er hun den spilleren som har vunnet flest luftdueller så langt i sesongen, og det med knusende overlegenhet. Hun har vunnet 56 dueller i luften, noe som er 22 flere enn noen annen spiller i ligaen. Tallene blir enda mer imponerende når du tar med at hun ikke engang har spilt i alle kampene.

Litt opp og ned

Det har vært en litt opp og ned sesong for Liverpool-kvinnene så langt i Women’s Super League. På den ene siden har Matt Beards jenter bitt bra fra seg med sterke seiere mot Manchester United og Arsenal, men flere slurvete poengtap har sørget for at de er et stykke bak tetgruppen.

Foreløpig står de på en femte plass med 18 poeng etter tolv serierunder. I fjorårssesongen endte de på en syvende plass med 23 poeng, så de ligger godt an til å forbedre seg denne sesongen.

Utviklingen for Liverpools damelag må sies å være ganske bra med tanke på at det bare er halvannet år siden de rykket opp fra kvinnens Championship.

De siste par kampene har endt med tap mot Manchester City (1-5) og Arsenal (0-2), så Roman Haug og resten av Liverpool Women vil nok håpe at de klarer å slå tilbake når de møter tabellnabo Tottenham hjemme nå på søndag. Med seier vil de klatre opp på like mange poeng som Manchester United på fjerdeplass.

Rhys Williams returnerer til Liverpool etter bare 16 dager

Rhys Williams returnerer til Liverpool etter bare 16 dager

Rhys Williams har returnert til Liverpool fra låneoppholdet hans hos Port Vale etter at han nok en gang har blitt skadet.

Pep Lijnders bekrefter at han ikke er aktuell for managerjobben i Liverpool

Pep Lijnders bekrefter at han ikke er aktuell for managerjobben i Liverpool

41-åringen forteller når og hvorfor han bestemte seg for å forlate Liverpool.