Uruguay vant gruppa og sendte USA ut, etter det som omtales som en av tidens verste VAR-avgjørelser

Nå blir det spennende mellom Brasil og Colombia, for å unngå et møte med Darwin Nunez & Co i kvartfinalen.

USA - Uruguay 0-1 (0-0)

Vertene hadde presset på seg og trengte et godt resultat mot Darwin Nunez & Co, men det var Uruguay, anført av Liverpool-koblede Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain), som var best i det meste.

Med Nunez fra start av på topp, vartet blåfargene opp med flest avslutninger, flest på mål, flest sjanser skapt, flest hjørnespark og mest ballinnehav.

Om Liverpool-spissen fikk ballen i mål, noe han har gjort regelmessig på landslaget, ville han slå den nesten 100 år gamle rekorden til legenden Hector Scarone.

Slik ble det ikke, og Nunez får dele æren med Scarone, som døde i 1967! Darwin hadde noe så uvanlig til han å være, kun en avslutning. Etter 88 minutter ble han tatt av og en viss Luis Suarez entret banen.

For øvrig er det verdt å ta med de tyrkiske ryktene fra Ajansspor, om at den ferske Fenerbahce-sjefen José Mourinho er interessert i å hente Nunez.

Liverpool Echo skriver at det på Merseyside ikke er noen intensjon om å sende ut 25-åringen i sommer.

Kontroversiell avgjørelse

USA måtte matche Panamas resultat mot Bolivia. Her var det en viss nerve da begge kampene gikk samtidig.

José Farjado sendte Panama i føringen etter 22 minutter, men omtrent samtidig som Bolivia-spiss Bruno Miranda utlignet i Orlando, nettet Uruguay kampens eneste mål i Kansas. Det var en omdiskutert avgjørelse.

Etter et frispark er Napolis Mathias Olivera fremme og putter ballen bak Nottingham Forests Matt Turner, men det er ut som forsvarerer er i offside, eller? For de som følte med danske Joachim Andersen mot Tyskland her om dagen, spilte VAR sin rolle i å knuse de amerikanske hjerter.

The Daily Mail omtaler det som «en av de verste VAR-avgjørelsene noensinne».

Dommer Kevin Ortega får heller ikke gode skussmål etter kampen. Dette var kun 32-åringens åttende landslagskamp. I VM 2022 var Ortega den yngste dommeren.

For Gregg Berhalter kan fiaskoen på hjemmebane koste han jobben. USA skal som kjent arrangere VM 2026, sammen med Canada og Mexico. 

Alisson og Diaz vil unngå Nunez

Uruguay ble klar gruppevinner med tre av tre vunnet, og de har scoret mest med sine ni.

Det er første gang siden 1959 at de åpner Copa America med tre triumfer.

Panama, som slo Bolivia 3-1, fikk seks. USA med tre, og Bolivia med null, er ute.

I typisk Marcelo Bielsa-stil er Uruguay hardtarbeidende og tøffe. Noe som øker innsatsen for nattens toppkamp mellom Brasil og Colombia. 

Unngår Luis Diaz & Co tap vil de som gruppevinner møte Panama i kvartfinalen. Brasil må vinne for å unngå Uruguay. Det er med andre ord god grunn til å være motivert. 

V Sport 1/Viaplay sender, med kampstart 03:00 norsk tid.

Det er duket for kvartfinale-møte mellom to Liverpool-stjerner etter dramatisk kamp i EM

Det er duket for kvartfinale-møte mellom to Liverpool-stjerner etter dramatisk kamp i EM

Diogo Jota kom inn og skaffet et straffespark for Portugal, men Cristiano Ronaldo klarte ikke å omsette, allikevel tok de seg videre etter maktdemonstrasjon i straffekonk.

Nyheter Tir. 02.07. 00:11
Brennhet Diaz klar for å gi alt mot Alisson, og sikre førsteplassen i gruppa

Brennhet Diaz klar for å gi alt mot Alisson, og sikre førsteplassen i gruppa

Til uka blir det Liverpool-duell om gruppeseieren i Copa America.

Nyheter 29.jun 22:59