Det er duket for kvartfinale-møte mellom to Liverpool-stjerner etter dramatisk kamp i EM

Diogo Jota kom inn og skaffet et straffespark for Portugal, men Cristiano Ronaldo klarte ikke å omsette, allikevel tok de seg videre etter maktdemonstrasjon i straffekonk.

Portugal - Slovenia 0-0 (3-0 etter straffekonk)

Diogo Jota sitt Portugal møtte Slovenia i sin åttendedelsfinale i sommerens EM i Tyskland. Portugiserne gikk inn i oppgjøret som store favoritter, men de fikk det langt tøffere mot et Slovenia lag som ikke hadde tapt en eneste kamp så langt i EM.

Portugiserne vant sin gruppe, hvor de møtte Tyrkia, Tsjekkia og Georgia, mens Slovenia kom på tredjeplass i sin gruppe med England, Danmark og Serbia, men de kom seg videre som en av de fire beste 3erne.

Portugal dominerte kampen og hadde mange muligheter til å gå opp i føringen, Cristiano Ronaldo alene hadde åtte skudd uten at han klarte å overliste Jan Oblak i Slovenia-nettet.

Diogo Jota startet kampen på benken, men han ble kastet inn på stillingen 0-0 i det 65 minutt av Portugal-sjef Roberto Martinez for å prøve å vippe kampen deres vei. Liverpool-spilleren var frisk etter at han kom inn, men han klarte ikke å hindre at kampen gikk til ekstraomganger.

Men rett før pause i den andre ekstraomgangen skulle Liverpool-spilleren få sin mulighet, han tok et klassisk Jota-løp hvor han løp med ballen direkte mot forsvarsspillerne og før han fikk skutt ble han felt og fikset straffespark for Portugal.

Cristiano Ronaldo steppet opp på elleve meter for å ta det viktige sparket, men vanligvis så sikre Ronaldo klarte heller ikke denne gangen å overliste Oblak og misbrukte en gylden mulighet til å sikre kvartfinale-billetten for Portugal.

FIKSET STRAFFE: Diogo Jota kom inn og fikset straffe for Portugal.

Måtte straffekonk til

Portugiserne fortsatte å presse, men det var Slovenia som var nærmest mot slutten av ekstraomgangene med RB Leipzig-stjernen Benjamin Sesko som kom helt alene med Diogo Costa i Portugal-buret, men målvakten reddet mesterlig.

Dermed måtte det straffekonk til for å skille lagene, og der viste endelig Portugal sitt stjernegalleri klasseforskjellen som mange hadde forventet å se i løpet av de 120 minuttene med banespill.

Portugiserne vant straffekonken knusende med hele 3-0. Cristiano Ronaldo steppet opp igjen, og denne gangen var han sikker, mens Bruno Fernandes og Bernardo Silva også satte sine straffer.

Den store helten ble imidlertid keeperen Diogo Costa som reddet ALLE! tre straffene han fikk på seg fra de slovenske spillerne.

BLE HELTEN: Det var ikke Cristiano Ronaldo, men Diogo Costa som ble helten for Portugal.

Portugal fikk dermed en hardt tilkjempet kvartfinale-billett, hvor de møter en av de store mesterskaps-favorittene i Frankrike. Det blir også en spennende kamp sett med Liverpool-øyne, ettersom Ibrahima Konate og Diogo Jota kan bli involvert for vært sitt lag. Jota spesielt la inn en god søknad om flere minutter i kvartfinalen med et godt innhopp som kunne og kanskje burde blitt avgjørende.

Portugal - Frankrike spilles på fredag 5. juli klokken 21:00.

– Tror ikke han ender opp i Juventus - Calafiori-sagaen fortsetter

Overgangssagaen rundt Riccardo Calafiori vil ingen ende ta, og nå har sportsdirketøren til Bologna uttalt seg om ryktene.

Konate benket igjen da Frankrike tok seg videre til kvartfinale

Ibrahima Konate måtte se lagkameratene sine vinne fra benken, da Frankrike sikret kvartfinale-billetten med en 1-0-seier mot Belgia.