Skal du på tur til høsten?Info salg av turpakker 2019/20

Torsdag klokken 10.00 kommer terminlista. Fra torsdag ettermiddag åpner Ving salget av turpakker.

Hver dag frem mot salgsstart gir vi deg praktisk informasjon om våre turpakker til Anfield kommende sesong.
Vi starter med en prat med Svein Erik Bjørheim i Ving. Svein Erik er ansvarlig for fotballturene til Liverpool i Ving og er mangeårig rød supporter.
Hvordan går forberedelsene til neste sesong?
- Hva, er det ny sesong allerede? He-he, jeg har nesten ikke landet enda. Føler jeg svever på en rød sky. For en sesong 2018-19 ble!
- På reisefronten begynte vi å planlegge den nye sesongen så snart Wolves kampen var over. Avtalen med SAS er klar og de siste detaljene med våre hoteller faller på plass i skrivende stund.
- I bunnen av alt dette ligger det viktigste, altså vår avtale med Liverpool FC vedrørende offisielle kampbilletter. Vi fortsetter med samme avtale som de siste sesongene.

Blir det noen endringer i pakkene til neste sesong?
- Tilbakemeldingene vi får fra våre reisende er gjennomgående positive og vi har derfor ikke noen planer om å gjøre store endringer i selve innholdet. Vi opprettholder samarbeidet med de hotellene vi har jobbet med i mange sesonger. Våre rimeligste pakker blir på Premier Inn-kjeden med de 3 hotellene i henholdsvis Vernon Street, på Albert Dock og like ved Liverpool One. Radisson Blu hotellet blir med videre og ikke minst Novotel, vårt mest populære alternativ. I løpet av de neste par årene åpner det flere nye hoteller i sentrum av Liverpool. Vi er i dialog med flere av disse og vil muligens introdusere ett eller to nye hoteller undervegs.

Charterfly på flere kamper

Blir det charterfly til John Lennon Airport også neste sesong?
- Ja, vi planlegger for enda flere charterfly kommende sesong. Ganske enkelt fordi de reisende gir oss så gode tilbakemeldinger de gangene vi kjører med egne fly til Liverpool. Det blir høyst trolig til kampene mot Manchester United og Manchester City og til den siste hjemmekampen for sesongen. En annen viktig årsak er og at «topphelgene» spretter flyprisene i været straks terminlista er ute.

- Etter terminlisten er ute tar vi en vurdering rundt andre kamper som spilles i perioder hvor vi tror vi tror charterfly er liv laga. Spesielt på kampdatoer hvor Liverpool og Manchester United spiller hjemme samme helg, hvor vi ser det er press på flyseter til Manchester.
- Ellers blir det pakker med SAS rutefly til alle andre kampene som spilles i helgene, for de som ønsker flytilbud. Vi leverer jo også pakker hvor du ordner reisen din selv.

SVEIN ERIK BJØRHEIM:
SVEIN ERIK BJØRHEIM:  Vår mann i Ving er en ivrig Liverpoolsupporter gjennom mange år og beskriver det som en drøm å jobbe mot favorittklubben sin.

Du nevnte at Ving har en avtale med Liverpool FC. Hva kan du si om dette?
- Det er en kjent sak at Liverpool FC ønsker å ha kontroll med all omsetning av kampbilletter. Det er ikke bare økonomiske motiver bak en slik beslutning, men også ett sikkerhetsaspekt. Klubben ønsker ganske enkelt å vite identiteten til alle som går inn portene på Anfield og de jobber stadig mer aktivt for å følge opp reiseselskaper og nettsider som selger billetter med eller uten hotell, uten tillatelse fra klubben.

- Å selge en kampbillett videre til en annen person, uten godkjennelse fra klubben, er forbudt etter engelsk lov.

- I vårt siste møte med klubben fortalte de at de nå også jobber med å få på plass enda flere elektroniske kampbilletter. Planen er at vi gjennom kommende sesong skal gå over til såkalte «E-Tickets» for vår Anfield Beat Lounge. Når dette vil skje er det litt for tidlig å si noe om nå, men de reisende vil få beskjed i god tid før avreise.

Ikke lov å selge «kun kampbilletter»

Hvorfor har Ving lov til å videreselge pakketurer med kampbilletter?
- Ving er en del av Thomas Cook-konsernet og vi inngår derfor i avtalen med LFC. Dessuten er Liverpool FC meget tilfredse med at vi i Ving samarbeider med den offisielle supporterklubben i Norge og at alt salg av turpakker derfor skjer innenfor regelverket.

Det er en god del supportere som vil ordne fly og hotell selv og kun ønsker å kjøpe kampbillett. Hvorfor kan ikke Ving tilby det?
- Vi får ikke lov til det av Liverpool FC, sier Svein Erik kontant. Vi registrerer at en rekke aktører selger vanlige kampbilletter via diverse nettsider og via grupper på sosiale medier. LFC har sitt eget Members Sale for dem som ønsker kun billett, og det finner du utfyllende info om på Liverpool.no. Vi anbefaler alle til å lese seg opp her og forsøker det eller hospitality-pakker fremfor svartebørs. Jeg tror alle forstår at vi som partner til LFC ikke kan bryte retningslinjene og gjeldene engelsk lov.

Til slutt, hva er dine tips til de som vurderer å bestille tur til neste sesong?
- Da vil jeg ganske enkelt anbefale at man tar turen innom liverpool.no frem til 13. juni. Her vil vi daglig komme med gode råd og tips om vårt turopplegg. Alt fra pakkenes innhold, priser, våre reiseledere, omvisning på Anfield, byen Liverpool og mye mer.

God tur til Liverpool!