Nå er vi størst i Norge - med god margin

Supporterklubbene i Norge økte med 12.085 medlemmer i fjor - 8.781 av dem meldte seg inn hos oss.

Siden vi er en supporterklubb bare med norske medlemmer har vi ment en stund at vi er landets største. Da listen per 1. juni 2018 kom for et år siden var vi 93 færre medlemmer enn Manchester United - men våre venner i United.no har medlemmer fra hele Skandinavia.

Når listen fra Supporterunionen for Britisk Fotball for 2019 nå kom, er det i alle fall ingen tvil. Liverpool Supporters Club Norge er størst i landet, med god margin.

Supporterklubben hadde 49.010 medlemmer per 1. juni - det er en økning på 8.781 medlemmer. En fremgang 21,8 prosent.

Manchester United har norske Ole Gunnar Solskjær som manager, og går også frem. Deres økning er på 2.251, frem til 42.573 medlemmer i Skandinavia. Det er nå 58 supporterklubber i Norge, med totalt 121.499 medlemmer. Leeds United har økt med hele 777 medlemmer det siste året.

Over 49.500 i skrivende stund

Når denne artikkelen skrives er medlemstallet i LFCSCN oppe på 49.519. Daglig leder Tore Hansen synes det er gledelige tall.

– Dette er jo svært hyggelig tall for foreninga, sier daglig leder Tore Hansen i en kommentar.

– Vi har i mange år vært den største supporterklubben i Norge. Liverpool FC har en unik posisjon i dette landet og har hatt det i 40-50 år. Det som disse tallene klart viser er at ligaen betyr enormt mye. Det faktum at Liverpool holdt seg helt i toppen fra august til mai – og spilte om ligagullet på siste kampdag har kanskje vært den største enkeltfaktoren. Champions League-trofeet var enormt viktig for klubben, og en fantastisk triumf for alle involverte, men det blir til sammenligning mer en kjempestor bonus på tampen av sesongen, sier han.

Samtidig sier Hansen at det også er flere faktorer enn bare det som har skjedd på banen.

– Vi har jobbet med en redaksjonell strategi som jeg føler har vært vellykket og blant annet ansatt en medarbeider i Liverpool. Vi ser at satsningen på mer unikt og spennende Liverpool-stoff, som kun kan leses hos oss, helt klart har påvirket medlemsøkningen positivt. Dette kommer vi til å satse videre på kommende sesong. Samtidig er det også en helhet som går utover dette, understreker han. – Vi har mange gode hjertesaker vi har støttet med pengegaver og også hjulpet på andre måter over mange år. Vi er mer enn bare en «fanklubb» og den verdien tror jeg også medlemmene våre setter høyt.