Supporterklubben passerte 50.000 medlemmer!

Rekordstor interesse for Liverpool – medlemstallet nærmer seg 1% av landets befolkning.

24. jun 2019 kl 07.07Redaksjon

I helgen passerte vi den magiske grensen på utrolige 50.000 medlemmer! Vi teller nå nøyaktig 50.075 betalende medlemmer.

De siste 12 månedene har gitt en økning på 21,8%. Aldri før har en supporterklubb i Norge hatt så mange medlemmer!

12% av dem er kvinner.

Den eldste er en bestemor på 93 år. Den yngste er bare noen få dager gammel.

Her til lands økte supporterklubbene for britisk fotball totalt med 12.085 medlemmer i fjor, viser en oversikt fra supporterunionen for britisk fotball. Hele 8.781 av disse meldte seg inn hos oss.

Størst i Norge
For ett år siden hadde vi 93 færre medlemmer enn Manchester United. Nå har vi gått forbi vår rival med god margin og er for lengst den største supporterklubben i Norge.

CHAMPIONS LEAGUE:
CHAMPIONS LEAGUE:  Det har vært mye å juble for det siste året - ikke minst triumfen i Madrid for noen uker siden.

Stolt og ydmyk

Formann, Pål Chr Møller, sier i en kommentar at han er både stolt og ydmyk over den rekordstore interessen.

– Det er mange faktorer som har slått til samtidig. Vi har hatt et ekstremt lojalt grunnfjell i Norge i mange tiår. Nå er troen på Liverpool tilbake for fullt etter den jobben karismatiske Jürgen Klopp har gjort på Anfield siden høsten 2015.

- Klopp, sportslig suksess, sterke profiler, en klubb som har funnet litt tilbake til seg selv, og også utvikling av supporterklubben og supporterkulturen, tror jeg er hovedfaktorene til suksessen.

- Et historisk dykk i medlemstallene våre viser at høsten 2010, da Roy Hodgson var manager, klubben nesten konkurs og vi lå bare noen poeng over nedrykk, så økte medlemstallet vårt med ca 1000 medlemmer fra 1. august til 1. oktober. Vi lå da på drøyt 39.000 medlemmer. Grunnfjellet i medlemsmassen er med andre ord bunnsolid.

De som ble fans på 1960-, 70- og 80-tallet, har vært flinke til å rekruttere kommende generasjoner inn i Liverpool-familien, avslutter Pål.

MEDLEMSBLAD:
MEDLEMSBLAD:  The Kopite trykkes i 25.000 ex åtte ganger i året og dyrker mer reportasjer, bakgrunnstoff og kulturen rundt klubben enn hjemmesiden Liverpool.no.

- Kan ikke få nok av Liverpool

Daglig leder, Tore Hansen, bekrefter den store interessen for alt rundt klubben.
- I sesongen vi har lagt bak oss eksploderte egentlig alt. Folk kan egentlig ikke få nok av godt Liverpoolstoff! Vi ser av flere og flere leser det vi skriver om klubben digitalt eller på print. Vi satser også som aldri før på journalistikken, og har fra denne høsten gitt de som er medlemmer mer eksklusivt innhold også på nett - noe som også har bidratt til en gledelig medlemsvekst.

- Veksten gjør selvsagt at vi kan satse enda mer på å gi et enda bedre tilbud. Men jeg tror også at Liverpool nå vekker til live de følelsene vi som er litt eldre fikk for klubben som barn, og man ser nå stadig flere unger med Liverpool-drakt på fotballtrening eller på skolen, og det er selvsagt veldig gledelig for et rødt Liverpoolhjerte.

- På denne tiden i fjor satt vi å diskuterte om vi skulle starte opp egen podcast. På første sesong har vi hatt over 3 millioner avspillinger og har allerede utvidet med to ukentlige sendinger. Vår samarbeidspartner på reiser, Ving, solgte ut siste hjemmekamp på under fem minutter da terminlista kom for få dager siden.

PODCAST:
PODCAST:  Første sesong av podcasten har gitt over 3 millioner avspillinger. Det kan nesten ikke bli produsert nok Liverpoolstoff!

Selv om største kanskje ikke alltid er best mener Tore at det selvsagt henger høyt å passere 50.000 betalende medlemmer.
- Klart det er gøy å være så mye større enn vår største rival Manchester United, og det til og med uten norske manager! Det er utvilsomt ingen ulempe å være større, bedre, høyere på tabellen og vinne flere trofeer enn klubben fra Old Trafford, uansett om man konkurrere på banen eller om medlemstall.

- Likevel vil det viktigste for oss alltid være å gi et best mulig tilbud til de medlemmene vi har, og vi håper at det er så godt at enda flere har lyst å knytte seg til fellesskapet av Liverpool-supportere.

- Jeg vil gjerne også løfte frem de rundt 80 Liverbirdsklubbene rundt i landet som i flere år har vist stor tilstedeværelse der folk samles lokalt for å se kamper sammen.

- Takk alle der ute som støtter Liverpool FC - You'll Never Walk Alone!