Så langt har jeg gått for å se en Liverpool-kamp, del to:Felte trær for å se Liverpool-kamp

Hva gjør man når signalet svikter midt under Liverpools kamp? Liverpool.nos lesere har noen løsninger.

Vi spurte «Hva er det lengste du har gått for å se en Liverpool-kamp?»

Og dere svarte.

Vi fikk inn rundt 100 historier om hva dere har ofret for å se de røde i aksjon via TV, stream eller til og med på Anfield.

Her er del to: Når dekningen svikter.

Tok sagen fatt

Vegard Bringsværd Andreassen forteller om parabolproblemer og en handligskraftig pappa:

Vil tro pappa gikk ganske langt under en Champions League-kamp på tidlig 2000-tallet da signalene på parabolen ble vanvittig dårlige og forvrengt. Han endte med å gå ut og sage ned et par trær i hagen i pausen. Andreomgangen hadde strøkne bilder!

Jan Gunnar Viken sin pappa måtte opp på en stige i snøvær for å børste bort snø av parabolen så sønnen skulle få sett kamp, mens Halvor Haugen mistet strømmen da Liverpool og Arsenal skulle møtes i våren 2014.

Kjøpte kjapt et aggregat av ein eg visste hadde ståande. Dette tok ei time frå kjøp til det var gang. Kampen hadde da gått i 15 minutter. Etter 22 minutter kom straumen tilbake.

Ronny Engebretsen støtte på internettproblemer da han besøkte familien på en campingplass i Sverige sommeren 2014. Liverpool skulle spille preseason-kamp mot Roma. Moren hans insisterte på at det var internettilgang på campingplassen, men det viste seg å ikke stemme.

Dette var tiden før man kunne bruke roaming som man gjør idag, slik at å streame kampen selv var uaktuelt, det ville blitt altfor dyrt.
Det var for langt å reise hjem igjen, men treningskampen SKULLE jeg ha med meg, så jeg tok med meg iPaden inn til sentrum og begynte å lete etter åpne nettverk utenfor leiligheter og boliger! Etter å ha kjørt rundt i ca 40 minutter fant jeg et hus som hadde åpent nettverk, og en hastighet som var mer enn god nok til å se kamp med!

Kjørte runder på gårdsplassen

Det var vanskeligere før i tiden, enn i dag.

Trond Østby måtte sette seg i bilen på 80- og tidlig 90-tall for å få med seg Liverpoolkamper på BBC.

Det var som regel elendig lyd, så jeg flyttet bilen rundt på gårdsplassen for å få best mulig forhold. Var så dårlig at selv om jeg hørte det skjedde noe, så visste jeg ikke om det var mål eller kun en stør sjanse før minutter senere.

Forholdene ble bedre utover våren.

Påsken kom i veien for at Sverre Rande skulle få med seg kampen mellom Liverpool og Leeds live i 2001. Derfor måtte en kompis trå til.

Før vi reiste på påskeferie var jeg og leverte en videokassett til en kompis av meg, så skulle han ta opp kampen for meg på video.

Etter at opptaket var gjort og kampen var over, skulle han legge videokassetten i postkassen min. Fra kamptidspunktet og til jeg skulle hjem igjen 2. påskedag, var det å holde seg under radaren når det kom til tv, sport og tekst-tv. Dette var før sosiale medier.

Det holdt hardt, men jeg greide å være uvitende om resultatet til jeg kom hjem ut på kveldingen etter over en uke på påskeferie.

Videokassetten lå som avtalt i postkassen pakket nennsomt inn i en plastpose.

Det ble ganske sent på kveld mandag da jeg hadde fått sett ferdig kampen, og det ble klart for også meg at Leeds ganske så sjokkerende hadde slått Liverpool på Anfield med 2-1.

Dro med familien på skitur på jakt etter signal

Steinar Heimlund hadde forvillet seg opp på fjellet, uten dekning, da Norwich møtte Liverpool i påsken 2014:

Vi satt på ei hytte på Blefjell uten 4g-dekning. Fullstendig krise! Tok med kjerring og unger på en skitur ingen visste hvor turen gikk hen, på leting etter 4g. Etter en alt for lang skitur for unga, fant jeg en flekk med dekning rett ved siden av skisporet, midt i en bakke. Det var livsfarlig å sitte der, men vi fikk sett kampen. Vi vant 3-2 og det var topp stemning etter kampen. Iallfall hos undertegnede. Lett grynting hos de andre i familien resten av dagen…

Også Svein Arne Haavi fikk problemer når hytteturen kræsjet med Liverpoolkampen:

Vi kjøpte oss hytte når barna var små. Min kone og jeg gledet oss enormt til hver helg vi kunne reise dit. Så fikk vi en ledig helg og fruen var meget klar for ei helg på fjellet. Men så kom jeg på at det var Liverpool-kamp på lørdagen. Nå var gode råd dyre. Jeg bestilte fire kubikk med ved og sa at bonden kun kunne levere på lørdag.

Kona ble lei seg, men ved måtte vi jo ha. Dette var jo på høsten. Jeg fikk ved og fikk sett kampen hjemme i godstolen mens fruen passet på unga… Det hører med at eldstegutten gjennomskuet det hele. Litt trykket stemning da han fortalte det til mamma på søndag!

Heldigvis kan Svein Arne forsikre oss om at dette ikke er et problem som vil gjenta seg.

I dag har vi Premier League-kanalene på hytta og varmepumpe i heimen!