Carra og Kirkland glade for nye kontrakter

Jamie Carragher og Chris Kirkland har i ettermiddag uttrykt glede over å ha signert nye langtidskontrakter med Liverpool. Sen avgjørelse for skadet trio. Gillingham i juniorcupen.

Carragher: En ære å skrive under ny kontrakt

Jamie Carragher forlenget i dag sin nåværende kontrakt med Liverpool med to år, og er nå bundet til klubben fram til sommeren 2007. Scouseren synes det er en stor ære å få forlenget kontrakt, spesielt nå som han er ute i lengre tid med et benbrudd.

"Jeg er henrykt over å signere en ny kontrakt. Det er en stor ære når en så stor klubb som Liverpool ønsker å beholde dine tjenester, og at de synes at jeg er god nok til å få være her i alle fall de neste tre og et halvt årene. Det er en flott gest av klubben at jeg får dette tilbudet nå mens jeg går skadet. Jeg skylder manageren, formannen og Rick Parry en stor takk", sier Carra som saken.

Scouseren beskriver benbruddet som den verste skaden han har hatt. Han har ikke hatt mange skadene i karrieren så langt, sett bort fra en kneskade han slet med en sommer.

"Denne skaden har vært vanskelig å takle, for jeg elsker å spille fotball og det er første gangen jeg må stå over riktig mange kamper på grunn av en skade. Du blir deprimert av det, og du tenker mye over situasjonen. Du spekulerer på om klubben vil kjøpe en ny spiller i din posisjon og ting som det. Derfor er det så bra at klubben nå viser meg tillit ved å gi meg ny kontrakt."

Sammen med Michael Owen er Jamie Carragher den spilleren med lengst fartstid i klubben under Gerrard Houllier, og Carra skryter også av manageren sin.

"Hovedsaken er alltid å få et godt resultat, men i det siste har det vært riktig moro å se den fotballen som Liverpool har prestert. Det må jeg si, som tilskuer, etter at jeg ble skadet. Som forsvarer liker jeg å tette igjen bak, men nå har "boring"-stemplet blitt borte. Men i kamper som mot Arsenal hadde nok gutta likevel gjerne levd med beskyldninger om kjedelig fotball, bare det hadde blitt tre poeng."

Kirkland: Liverpool har holdt hva de lovet

Chris Kirkland bandt seg i dag til Liverpool helt frem til sommeren 2009, og var i likhet med Carragher svært glad for å få en ny langtidskontrakt med klubben. Det har vært en del avisskriverier og spekulasjoner om at Kirkland ville bort fra Anfield i det siste, og keeperen legger ikke skjul på at han er glad for å kunne bevise at disse tabloidspekulasjonene var intet annet en rent oppspinn.

"Dette er klubben jeg alltid har ønsket å spille for, og nå når jeg endelig har kommet hit ønsker jeg ikke å dra herfra så snart. Jeg visste jeg ville være andrevalg etter Jerzy Dudek da jeg signerte for Liverpool første gangen, så jeg visste jeg måtte jobbe hardt for å komme med på laget. Jeg klarte det til slutt sist sesong, men så var skadeuhellet ute. Men nå er jeg tilbake igjen og klar til å kjempe om keeperplassen", slår Kirkland fast.

Keeperen avslører at han slet med ryggproblemer like etter at han kom til klubben, men dette problemet har han nå under kontroll ved hjelp av regelmessig behandling hos en ryggspesialist.

"Det medisinske støtteapparatet til Liverpool hjalp meg å komme over kneskaden, og nå når jeg også har lagt lyskeskaden bak meg er jeg skadefri og klar for spill igjen. Jeg har en ambisjon om å bli med i Englands-troppen til Portugal-EM til sommeren. Og etter det håper jeg fortsatt jeg har minst 15-16 år i meg som keeper på topplan. Jeg har tiden på min side, både med tanke på spill for Liverpool og for England", slår han fast.

Kirkland brukte å besøke Anfield sammen med faren som guttunge, så i hans øyne spiller han nå for klubben der han hører hjemme.

"Gerard Houllier har vært fantastisk. Allerede på bussen tilbake fra den skjebnesvangre kampen mot Crystal Palace sa han at han ønsket å forlenge kontrakten min. Han har nå holdt hva han lovet, noe jeg aldri tvilte på, for det er en slik mann han er. Han er ærlig mot sine spillere, og det er flott å vite at vi har en slik manager. Liverpool er en flott klubb, og gjør du det bra vil du bli belønnet av klubben selv om du pådrar deg en alvorlig skade. Det viser den ånden som råder i klubben, og derfor er jeg henrykt over å få forlenge kontrakten min", avslutter Kirkland.

Houllier svært glad for underskriftene til Carra og Kirkland

Gerard Houllier mener at når Liverpool i dag har sikret seg Jamie Carragher og Chris Kirkland på forlengede kontrakter, så beviser det at klubben tenker både kortsiktig og langsiktig.

"Vi har hele tiden sagt at Jamie skulle få et nytt kontraktstilbud, selv om han pådro seg en alvorlig skade. Denne klubben bryr seg om sine spillere. Dette er en klubb som holder hva den lover ovenfor sine arbeidstakere, og jeg er svært glad over at både Jamie og Chris har skrevet under i dag", sa Houllier etter at de nødvendige navnetrekkene var kommet på papiret.

Houllier synes synd på Chris Kirkland, som fikk en så stygg skade forrige sesong, og som pådro seg en ny skade tidlig i denne sesongen. Han bekrefter at han lovte keeperen en ny kontrakt like etter at han ble skadet mot Crystal Palace, fordi han setter Chris meget høyt som keeper og menneske.

"Jeg er sikker på at Chris Kirkland vil bli Englands faste keeper med tiden. Når det gjelder Jamie Carragher, så beviser det at vi gir han ny kontrakt i dag at vi har tro på han. Vi håper han kommer raskt tilbake etter benbruddet, for han har vært en viktig del av den suksessen vi har hatt her de siste årene, og jeg er sikker på at han vil være med på å gi oss mer suksess i fremtiden. Carra er en lokal gutt, og jeg vet han alltid gir alt for klubben sin. Derfor er vi glade for å få beholde han. Vi ønsker mer suksess, og derfor kan man forvente flere kontrakt-signeringer i nær fremtid", sier Houllier, og sikter utvilsomt til Steven Gerrard og Michael Owen.

Blir Owen spilleklar?

Michael Owen kjemper en kamp mot klokka for å bli spilleklar til matchen mot Fulham på søndag. Han var ikke i troppen mot Blackburn på onsdag, etter at han fikk en hevelse i sin skadde legg etter Leeds-kampen. Gerard Houllier forteller i dag at avgjørelsen om Owen spiller mot Fulham eller ikke blir tatt i morgen. Manageren vil se det an i det lengste før man tar en avgjørelse om det er verdt at Owen, Hyypiä og Sinama-Pongolle reiser med troppen til London. Alle tre sliter som kjent med småskader.

Det som er helt klart er at Bruno Cheyrou fortsatt er helt uaktuell til den troppen. Vladimir Smicer har derimot visstnok en sjanse til å bli spilleklar, dersom han ikke på ny får kjenning med akillesskaden.

Houllier sa følgende om situasjonen til Owen i dag tidlig: "Michael vil trene i dag, og så vil vi ta en endelig avgjørelse om han reiser til London i morgen."

Liverpool møter Gillingham i FA Youth Cup

Liverpool har trukket Gillingham som første hinder på veien i junior-cupen. De røde har fått hjemmekamp mot Gills, men noen dato for kampen er ennå ikke fastsatt.

Merseyside-klubben står med kun en triumf i junior-cupen gjennom tidene, og den kom i 1986 med Michael Owen og Jamie Carragher på laget. Man slo da West Ham og Rio Ferdinand i finalen. Dagens assistent-manager, Phil Thompson, var for øvrig med på å tape juniorfinalen i 1972 mot Aston Villa.